Share |

Můžeme oteplit novou planetu, vzkazují umělci publiku

foto pořadatel akce

ND Talks: Žádnou paniku!
Diskuze: 3. duben v 18:30–19:30
Pořádá: NOVÁ SCÉNA Národního Divadla
„Můžeme oteplit novou planetu,“ vzkazují umělci. Na půdě Nové scény Národního divadla se setkává umění a věda nad otázkami budoucnosti lidstva. O objektivních možnostech obývání planet naší galaxie promluví astronom a popularizátor vědy Pavel Suchan z Astronomického ústavu AV ČR.
 
Po besedě bude následovat dramaturgický úvod a inscenace Jiřího Adámka Nová Atlantida.
Navštívit můžete také výstavu Don't Panic ve videogalerii Nové Scény Národního Divadla.
 

Don't Panic
Nepanikařte! Zdá se, že lidstvo si začíná uvědomovat důsledky vlastního chování, ale místo toho aby se dostavila katarze, přichází nové spotřební řešení. Vždycky si můžete koupit něco nového, nové auto, nový dům, nový život. Stará věc se přeci může vyhodit, nebo řekneme-li to korektně "z recyklovat". Nelíbí se vám už život na Zemi? Můžete zemřít na Marsu. Samozřejmě, pokud na to máte prostředky.
 
• DUNA •
Umělecká skupina Duna je skupinový projekt, ve kterém se zaměřujeme na problematiku vztahů mezi živými organismy a jejich prostředím, společenských vztahů a globálních problémů antropocénu. V naší dosavadní tvorbě nám je inspirací jak realita, kterou sami prožíváme včetně té augumentované, prolínající se spekulativně až do žánru sci-fi s prvky mystifikace a nadsázky.
 
Členové umělecké skupiny DUNA: Lenka Balounová, Ladislav Kyllar a František Svatoš
 
• Pavel Suchan •
Působí v Astronomickém ústavu AV ČR jako tiskový tajemník od roku 2004. Věnuje se především popularizaci astronomie, prezentaci výsledků dosažených pracovníky AsÚ a také problematice světelného znečištění, resp. ochraně pozorovacích podmínek a ochraně nočního životního prostředí.

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.