Share |

Mikulášský charitativní bazar v Pražské křižovatce

 
V pondělí 5. prosince od 12.00 do cca 18.00 hod se v prostorách Pražské křižovatky, odsvěceném kostele sv. Anny na Starém Městě,  uskuteční již sedmý ročník tradičního Mikulášského charitativního bazaru. Stejně jako v předešlých letech, i letos bazar nabídne vedle možnosti nakoupit si v předstihu vánoční dárečky a jejich koupí přispět na dobrou věc, také setkání se vzácnými hosty, doprovodný hudební program, mikulášskou nadílku a v neposlední řadě také ojedinělou možnost navštívit unikátní prostor Pražské křižovatky, jenž je jinak veřejnosti přístupný jen zcela výjimečně.
 
Hlavním organizátorem akce je Nadace Dagmar a Václava Havlových VIZE 97. Spolu s ní se této bohulibé akce zúčastní i další neziskové organizace: Nadace Charty 77 – Konto bariéry, Člověk v tísni, Výbor dobré vůle, Mammahelp, Domov sv. Karla Boromejského, Helppes, Nadační fond Českého rozhlasu – Světluška, Voicecamp, Tea Comfort.eu, Nadační fond Slunce pro všechny, Domov svaté Rodiny a Chráněná dílna A MANO.
 
Průvodkyní programem bude herečka Kateřina Hrachovcová – Herčíková, která představí jednotlivé neziskové organizace, jejich činnost a výrobky, které nabízejí. Spolumoderovat bude také paní Dagmar Havlová, předsedkyně Správní rady Nadace VIZE 97. Pokud mu zdraví dovolí, bazaru se zúčastní také pan prezident Václav Havel. Dále se návštěvníci mohou těšit např. na Kateřinu Brožovou, Jiřího Lábuse, Anetu Langerovou, Simonu Postlerovou, Jana Potměšila a řadu dalších známých osobností. V průběhu odpoledne vystoupí stipendistka Nadace VIZE 97 – houslistka Tereza Přívratská za doprovodu Markétu Janáčkové, smíšený pěvecký sbor Blanky Laurychové Cantina a MikroChor Lukáše Prchala společně s Okamžitým Filmovým Orchestrem pod taktovkou Varhana Orchestroviče Bauera. Po 16 hodině zakončí celou akci Mikulášská nadílka a společný zpěv koled.
 
Myšlenku uspořádání charitativního bazaru iniciovala před šesti lety paní Dagmar Havlová. Hlavní ideou této akce je poskytnout českým neziskovým organizacím možnost prezentovat svoji práci tzv. pod jednou střechou, a tím také podpořit jejich vzájemný kontakt a spolupráci. Výtěžek z prodeje svých výrobků neziskové organizace věnují na konta svých projektů.
 
 
Kdy?v pondělí 5. prosince od 12:00 do 18:00 hod
Kde?Pražská křižovatka – bývalý kostel sv. Anny,
vstup z Liliové ul. nebo z Anenského nám., Praha 1

vstup zdarma

bezbariérový přístup


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.