Share |

Mezinárodní ragby opět v ČR

foto: pořadatel

O tomto víkendu se uskuteční druhý ročník mezinárodního turnaje Prague International 7’s v olympijské formě ragby - ragby o sedmi hráčích. Právě v této formě bylo ragby po letech přijato zpět na olympijské hry a i to je jeden z důvodů jeho překotného rozvoje po celém světě jak mezi muži, tak i ženami. Dalším důvodem je atraktivnost pro diváky: hraje se sice na stejně velkém hřišti jako ragby klasické (tedy o velikosti fotbalového), ale pouze v sedmi hráčích na každé straně a každé utkání má pouze 2 x 7 minut. Je to blesková hra plná zvratů a překvapení, kterou může sledovat kdokoli i bez hlubší znalosti pravidel, přitom si však uchovává tvrdost a férovost ragby klasického. Každý turnaj tak trvá nejvýše dva dny (s výjimkou nejstaršího a největšího světového turnaje v Hongkongu, který se hraje dny tři).

Na letošním pražském turnaji se čeká opět mezinárodní konkurence v mužích i ženách. Kromě české reprezentace jsou nahlášeny například mužské národní týmy Nizozemska, Rakouska či třeba špičkový francouzský výběrový tým Impact 7’s. V ženách
dorazí mladý národní tým Nizozemska či loňské vítězky, skotský výběrový tým Ecosse Feminin, plný skotských a anglických reprezentantek.

Turnaj se hraje každý den od deseti dopoledne do pozdních odpoledních hodin na Stadionu Josefa Kohouta v Říčanech u Prahy.

http://www.prg7s.com/

http://www.facebook.com/PragueInternationalSEVENS


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.