Share |

Město = Médium - Nový knižní projekt již brzy na pultech

obálka

Další očekávaný projekt vydavatelství Bigg Boss se nezadržitelně blíží. Po loňském úspěchu knihy KMENY, která mapovala soudobé městské subkultury, a která vznikla v rámci městkých projektů BU2R, se rozhodly tyto dva projekty opět spojit, a společně s VŠUP umožnit vznik dalšího neméně zajímavého knižního titulu nazvaného Město = Médium.

Město=Médium je kniha o vztahu světla a města, o jeho svobodném užívaní k zabydlení veřejného prostoru. Vedle fenoménu městských neonů sleduje příběh světla v umění od začátku 20. století až po současnost. V knize se tak setkávají Zdeněk Pešánek, Stanislav Zippe, Václav Cigler s Magdalenou Jetelovou, Krištofem Kinterou i nejmladší generací tvůrců, která se vedle klasických forem často pohybuje na hranici guerilly i uměleckého aktivismu.

Autory knihy jsou Vladimir 518, Jan Matoušek a Markéta Vinglerová. Velká obrazová část, která je rozvrstvená do 400 stran publikace, je doplněna texty Miroslava Petříčka, Tomáše Pospiszyla, Jiřího Zemánka, Kláry Žaludové a mnoha dalších.

Knížka vychází 30. 11. 2012, kdy také proběhne její křest v pražském klubu Roxy. Večer bude koncipovaný jako multimediální show, kde se představí řada umělců prezentovaných v knize Město = Médium, vystoupí audiovizuální projekt SPAM, legendární londýnský DMX Krew, němečtí Black Red DJs, a další řada českých projektů. Předprodej na křest probíhá exkluzivně v síti Ticketstream www.ticketstream.cz.

Více info naleznete na:
www.biggboss.cz
www.vsup.cz
www.bu2r.cz


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.