Share |

M U N R O E: PREMIÉRA PRVNÍHO SINGLU A VIDEA Z ČISTÉHO NEBE

foto Munroe

Černobílá estetika. Nástrojový minimalismus. Syrovost odkazující k Jarmuschově filmu Dead Man a trochu jesenického voodoo. MUNROE přicházejí jako blesk z čistého nebe, trochu zahaleni tajemstvím, ale razantně si říkající o pozornost.

 

První singl a zároveň video Z čistého nebe je návnada. MUNROE mají natočené svoje první EP, které vyjde na podzim i ve fyzické podobě na úplně novém labelu. Jaké je? Syrové, hitové až mrazí, ale nepodbízivé. MUNROE jsou jenom dva - kytara a zpěv, ale nečekejte rozhodně žádné intelektuální písničkářství. Naopak. Jako svoje inspirační zdroje uvádějí The Kills, The White Stripes, The Dead Weather, Middle Class Rut, ale i The Velvet Underground, The Doors a Rival Sons, přestože používají češtinu. Hlukové stěny, výrazné riffy, šamanský groove, jednoduchost přetahující se s tajemnou rafinovaností a refrény, které nedostanete z hlavy.

To všechno obsahuje první stejnojmenná deska MUNROE, z níž první singl Z čistého nebe dává duo zadarmo ke stažení na svém Bandcamp profilu. První oficiální video jenom podtrhuje, o čem je řeč – o černé a bílé, magii lesa, hluku i zaříkávání syrovou hudbou. Brzo bude následovat další, stejně jako živé koncerty, z nichž ten premiérový v Praze v dubnu 2014 byste si rozhodně neměli nechat ujít.

 

Produkce: Kay Buriánek a MUNROE

Mix a mastering: Bernd Burgdorf pro Empire 7 (spolupracoval s Sunshine, Green Day, Juliette and the Licks, Pink, Linda Perry, atd.)

Host: Roman Vícha (drum loops)

 

Singl i video Z čistého nebe uslyšíte a uvidíte poprvé v neděli 16. března na www.munroe.tv

 

 

MUNROE Facebook:

https://www.facebook.com/munroemusic

 

MUNROE Bandcamp:

https://munroe.bandcamp.com/

 

 

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.