Share |

Londýnské oko - průvodce netradičním Londýnem

foto Dave Brown

Nejzábavnější muži a ženy Británie smutní na fotografiích.

Jestli vás baví suchý humor britských seriálů typu Mighty Boosh, IT Crowd nebo Black Books, zaskočte o víkendu na výstavu Though Crowd. Tedy pokud se budete pohybovat v Londýně a nejlépe kolem Trafalgar Square (třeba cestou do National Gallery). Nejen protagonisty zmíněných seriálů tu vystavuje herec a výtvarník Dave Brown, který strávil pár sezon v kostýmu Bolla, gorily ze surrealistického tripu Mighty Boosh.

Brown se rozhodl zachytit ne příliš známou tvář svých kolegů - nejlepších současných britských komiků. „Chci, abys myslel na vystoupení, na které dorazili čtyři diváci. Jen jeden se smál a nakonec jsi dostal recenzi s jednou hvězdičkou z pěti,“ říkal Brown kolegům, pro které to nebyl vůbec žádný problém. Zaskočení proroci zábavy jsou portrétováni doma, v práci a na dalších jim blízkých místech. Komici se před starým známým fotoaparátem snaží jako obvykle exhibovat, ale nemůžou, protože myšlenkami jsou jinde. Fotografie dávají Brownovi za pravdu, když říká, že komedianství je starý, tvrdý a osamělý byznys.

A když už budete pendlovat v této lokalitě, nezapoměnte se zastavit u skvělé sochy A Converstation With Oscar Wild. Vzpomínku na irského básníka a sprosťáka najdete přesně mezi National a Strand Gallery v Adelaide Street. Lze se na ní posadit a s umělcem prohodit pár slov.

Though Crowd

5. až 15. prosince

The Strand Gallery

32 John Adams Street

London, WC2N 6BP

Nejbližžsí undergroud: Charing Cross or Embankment

otevřeno denně od 11.00 do 18.00

vstup zdarma

Text: Ondřej Horák

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.