Share |

Letní koktejl Bar Academy - Červnová sklizeň Jakuba Dvořáka

foto: pořadatel akce

LETNÍ KOKTEJL BAR ACADEMY?

„ČERVNOVÁ SKLIZEŇ” JAKUBA DVOŘÁKA (La Casa de la Havana vieja)

Letní koktejl pro nás tentokrát umíchal Jakub Dvořák, jeden z barmanů a zároveň provozní pražského rodinného baru La Casa de la Havana vieja, který mimo jiné také prošel naší Bar Academy, a to oběma stupni Bar Academy – kurzem Absolvent a Premium.

„Kurzy mi daly hodně. Dá se říct, že do doby, než jsem kurzem prošel, jsem byl amatér. Dozvěděl jsem se tam základ o řemesle i o portfoliu,” říká ke své účasti Jakub.

 

Ke koktejlu, který nazval Červnová sklizeň (The June Harvest), nám řekl: „Drink by měl evokovat český venkov a rozhodl jsem se jej servírovat v „oplocené" zavařovací sklenici, ve stylu víkendových chatiček s barevnými ploty. Třešně mají příznivý vliv na játra a pro mě vždy evokují léto. Chutí melounu jsem chtěl navodit takový ten typický letní pocit z pláže, kde meloun nemůže chybět!”

 

 

ČERVNOVÁ SKLIZEŇ (THE JUNE HARVEST)

Receptura:

4 cl Havana Clubu 7 years

1,5 cl Grand Marnier

1,5 cl třešňového likéru

1/2 limety

melounový likér

Sklo: Zavařovací sklenice (může být také whiskovka)

Postup:  Vystříkáme skleničku melounovým likérem a ostatní ingredience vyšejkrujeme v klasickém šejkru. Servírujeme na tříšť. Ozdobíme pomerančovou kůrou, třešní a na závěr zastříkneme melounovým likérem.

Koktejl budete moci ochutnat právě třeba v baru La Casa de la Havana vieja, který najdete v Praze na adrese Opatovická 28. Když budete mít štěstí, třeba vám jej připraví právě Jakub.

 

Jan Becher Pernod Ricard Bar Academy je unikátní vzdělávací projekt, který pomocí tří úrovní – Absolvent, Premium a Elite – nabízí možnost učit se od těch nejlepších a získat či rozvíjet znalosti v oblasti barmanství.

 

BAR ACADEMY ABSOLVENT je kurz určený pro začínající barmany, který učí základům řemesla a poskytuje první systematický pohled na obor, stejně jako seznamuje se základním zbožíznaleckým pohledem na suroviny, s nimiž barman pracuje. BAR ACADEMY PREMIUM přijímá posluchače s praxí. Věnuje se tzv. up-sellingu, prohlubuje znalosti surovin, prezentuje základy marketingu baru, především však vyučuje vyšší mixologii a vede posluchače k rozvíjení kreativity za barovým pultem. BAR ACADEMY ELITE má formát jednodenních seminářů, na nichž přednášejí vynikající zahraniční barmani pro (nejen) českou barmanskou komunitu.

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.