Share |

Lenka Dusilová a Markéta Vacovská v boxerské aréně

foto pořadatel akce

Pražský prostor NoD uvede ve dnech 26. a 27. března projekt souboru Spitfire Company, který připravili společně se zpěvačkou Lenkou Dusilovou a tanečnicí Markétou Vacovskou. Projekt One Step Before the Fall je inspirován životem legendárního boxera Muhammada Aliho, od něhož čerpá témata vyčerpání, Parkinsonovy nemoci, boje a fyzické síly. 

 

Project One Step Before the Fall režijně vede umělecký šéf Spitfire Company Petr Boháč, jehož poslední režie 13. měsíc / Requiem za Bruna Schulze a Nedotknutelní byly přijaty u kritické i divácké obce nadšeně i kontroverzně, a to nejen v České republice, ale i v Polsku či v Makedonii. Spitfire Company se dlouhodobě pohybují v oblasti fyzického a tanečního divadla, které v sobě zahrnuje i prvky činoherní. Na české divadelní scéně jsou již několik let naprosto ojedinělým a originálním souborem, který tvoří důležitou součást české divadelní a taneční nezávislé scény.

 

Spolupráce s Lenkou Dusilovou, zpěvačkou, která se už několik let pohybuje na scéně české populární hudby a zároveň si s každou svou deskou dokáže uchovat svůj osobitý výraz, byla dlouholetým záměrem jak Spitfire Company, tak Lenky Dusilové, která už v minulosti na několika divadelních projektech úspěšně spolupracovala. “Lenka Dusilová svým zpěvem a hudbou, kterou tvoří na živo, mi dodává sílu i potřebnou vůli, bez níž bych nedošla do závěrečných kol toho šíleného tanečně-boxerského zápasu.”, říká performerka a tanečnice Markéta Vacovská.

 

Pro Markétu Vacovskou není tento projekt první spoluprácí se Spitfire Company; excelovala jak v roli Milady Horákové v site-specific s názvem Procesy, tak i v roli Josefiny ve vztahovém trojúhelníku Nedotknutelní. Za svůj výkon v představení One Step Before the Fall se Markéta dostala do širších nominací na Ceny Thálie pro letošní rok.

 

Další informace: 

Koncept, režie: Petr Boháč

Choreografie, tanec: Markéta Vacovská

Hudba, zpěv: Lenka Dusilová

Scénografie: Petr Boháč, Jeník Bubal

Light design: Martin Špetlík

Produkce: Aneta Kafková, Jeník Bubal

 

Produkce: Studio Damúza o.s., Bezhlaví o.s. Koprodukce: UFFO – SCT, Experimentální prostor Roxy / NoD. Podpořili: UFFO – SCT, hl. m. Praha, HAMU, Nadace Život umělce, Státní fond kultury

 

Projekt mohl být uskutečněn díky nově vzniklému rezidentnímu programu divadla UFFO – SCT, v jehož programu jsou podporovány současné osobnosti novocirkusové, taneční a divadelní scény.

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.