Share |

Lenka Dusilová proti šedi

BEST OF: Nepřehlédli jste v našich starších vydáních? Přinášíme vám články z prvních dnů Proti šedi.

Na tvém facebooku se objevují anonce na spoustu koncertů, kde hraješ sólově i jako něčí host. Jak to s nimi bude do konce roku?

Letos si pěstuju solitérství. Vážím si svobody a obklopuju se  muzikanty, kteří to mají to podobně. Všichni máme svoje projekty, takže takováto svoboda přináší to, že není čas třeba společně zkoušet a hledat specifický zvuk kapely. Proto ráda hraju  sama nebo se svezu s jinými kapelami. Spoluprací se zajímavými lidmi se učím. Skvělé byly koncerty s Tara Fuki. V Praze budu hrát  třeba 7. a 8. 12. na literárním večeru EKG Igora Malijevského a Jaroslava Rudiše v Divadle Archa.

 

Hostuješ i v divadle.

Objevuji se  v Divadle Komedie ve hře Weissenstein režiséra Davida Jařaba, poslední představení letos je 14.12. K tomu jsem přišla tak, že David Jařab  při zkoušení Weissensteina potřeboval dát mezi obrazy zpěv, prý někoho, kdo zpívá třeba jako Lenka Dusilová. Takže  Ivan Acher, který je autorem hudby, zavolal přímo mně.

 

 

Prý máš namířeno do Ameriky.

Můj přítel Martin Janecký (rozhovor s ním jsme uveřejnili zde, pozn. red.) je sklář, který se tam dobře etabloval. Fouká sochy ze skla a tráví ve Státech několik měsíců v roce. Má studio na Aljašce a já poletím teď na dva měsíce s ním. Venku bude tak minus 40, takže se zavřu s kytarou, compem a krabičkama nahoře v bejváku nad sklářským studiem a budu se snažit posouvat dál věci, co mám rozdělané.  

 

Nahráváš tam muziku do počítače?

Jo, jo. Ne že bych ty nahrávky pak použila, jsou to informativní verze, které pak s Beatou Hlavenkovou dopisujeme a dotahujeme do jasnější formy. Nahrávám do jednoduchého prográmku Audacity, který je zdarma na webu. 

 

Jak tak člověk žije na Aljašce?

Byla jsem tam vždycky jen v zimě. Je to dost tmavé období, slunce svítí dvě hodiny denně... V zimě tam lidi hodně spí a v létě skoro vůbec.  Bydlíme ve městě Fairbanks, kde je  univerzita, je tam teda pár barů, kde se dá zahrát na Open Mics, dá se jít rybařit na zamrzlou řeku, místní tam jezdí se psím spřežením a tak dále.. Některý večery je vidět Aurora - polární záře. 

Takže klid.. :)


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.