Share |

Leeda přináší limitovanou kolekci Leeda Redesigned Collection

foto: PR

Leeda přináší limitovanou kolekci Leeda Redesigned Collection, která bude poprvé představena na designSUPERMARKETU 2013. Součástí edice jsou i modely vyrobené speciálně pro projekt Red, který DSM představí.

Kolekce je výsledkem spolupráce autorů různých profesí a zaměření. Lucie Kutálková /Leeda/ se spolu s grafickou designérkou Olgou Benešovou rozhodla vytvořit limitovanou edici modelů, která je postavena na aplikaci písma na oděv, jiným způsobem, než je běžné. S použitím vizuálně atraktivního písma Rebecca se na oblečení objevují části miniaturních povídek Johany Švarcové a novináře Pavla Turka /Respekt/. Střihy, na které tiskneme, jsou do jisté míry Redesignem modelů z aktuální kolekce jak to naznačuje i její název.

„Líbí se mi, co Leeda dělá a popravdě mě dost překvapilo, ze chtějí vytvořit trička s nápisem,“podivila se herečka, hudebnice a DJka Johana Švarcová, když ji Leeda oslovila. „Těšila jsem se na to, jak ty písmena zakomponují do střihu. Ani v nejmenším mě nenapadlo, ze by se můj text objevil v headlinovém místě triček: oblast lopatek nebo na prsou.“

Nejednoznačně poetické úryvky na modelech vždy doprovází visačka s celým příběhem. A i když je autorem jednou muž a podruhé žena, nejde o genderově dělenou kolekci. „Šlo nám o to, aby se slov chopil někdo, kdo je zvyklý s nimi pracovat, dá jim patřičný význam. Zákazník si tak neodnáší jen ‘model s potiskem’, ale i krátký příběh, který byl k tomu účelu napsán“ dodává Lucie Kutálková z Leedy. Kromě variabilních pánských, dámských a unisexových modelů, kde text „reaguje“ na způsob, jak si model oblečete, edice zahrnuje i náramky, pásky, tašky a odznaky.

Pro Leedu se nejedná o první spolupráci se schopnými textaři a chystá se na ni soustředit i do budoucna. Velmi úspěšná spolupráce proběhla již v roce 2010 kdy pro Leedu vytvořil novinář Ondřej Formánek v rámci kolekce I Love Your Boyfriend, Leeda, triko s potiskem – I Wanna Be Your Ex Boyfriend.

Design: Lucie Kutálková / Leeda
Grafický design: Olga Benešová
 
Texty:
Johana Švarcová – herečka, hudebnice a DJka
Pavel Turek – publicista / Respekt
Foto: Dušan Tománek
Písmo Rebecca: Jana Horáčková / www.briefcasetype.com
 
www.leeda.cz
www.facebook.com/leedafashion


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.