Share |

Je libo do klubu? Musíte dát otisky prstů

Budou skenery otisků prstů povinnou výbavou klubu?
foto: lasi

Ve třech klubech v Cardiffu byly zavedeny nejmodernější přístroje ke skenování otisků prstů. Velšská policie potvrdila, že možná bude snímat otisky prstů návštěvníků povinně. 
 
Seržant Scott Lloyd z odboru vydávajícího licence klubům se vyjádřil, že kluby v Londýně a v Dorsetu už tuto novou technologii také používají, a potvrdil, že vybavení klubu čtečkou otisků může být vyžadováno jako podmínka k vydání licence k provozu.
„Tyto systémy mohou přispět ke snížení míry zločinu nebo k jeho odhalování,“ řekl seržant Lloyd deníku Wales Online. „Například si potenciální problematičtí návštěvníci rozmyslí, jestli do klubu vůbec půjdou.“
Přístroje dodává úspěšná firma vyrábějící identifikační karty ID Scan, která nyní na své právě spuštěné, na míru dělané webové stránce nightclub.co.uk označuje přístroje za své „vlajkové“.
Firma se také chlubí, že identity i aktivity clubberů mohou být následně monitorovány, když se otisky prstů spárují s facebookovými profily návštěvníků.
„Přidejte si váš facebook, twitter a mobilní a emailové údaje k vašim zákaznickým účtům,“ navrhuje ID Scan. „Přístroj SCANNET ví, kdo byl včera v klubu poprvé, kdo má příští týden narozeniny nebo kdo je vašich 500 top zákazníků."
http://www.nightclub.co.uk/
 
 
 

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.