Share |

Kurva velký Sin City: dílo Franka Millera poprvé v jedné knize

foto: pořadatel akce

Vydavatelství Comics Centrum přichází s naprosto unikátním projektem. Plánuje vydat všechny díly kultovního komiksu Sin City v jedné knize. K realizaci ovšem potřebuje spolupráci čtenářů a Millerových fanoušků.
 
„Výrobní náklady jsou obrovské, proto jsme nuceni vložit osud Kurva velkýho Sin City do rukou našich zákazníků. Když si knihu předem objedná a zaplatí dostatečné množství čtenářů, tak vyjde, v opačném případě bohužel ne. Aby bylo možné projekt zrealizovat, musí se najít minimálně tři sta zájemců. Zatím se vydání této obrovské Sin City bible připravuje jen ve Spojených státech, byli bychom tak vedle nich zatím jediní na světě. Věříme, že Miller má v Česku dostatek fanoušků a podaří se to, “říká ředitel nakladatelství Comics Centrum Václav Dort.
 
Na počátku devadesátých let série Sin City Franka Millera dokázala prolomit veškeré dosavadní konvence a způsobit revoluci ve světě komiksových příběhů. Jeho otištěním na stránkách DarkHorsePresent v dubnu 1991 dokázal Miller vrátit kriminální příběhy zpátky na stránky komiksů, jimž po celá předchozí desetiletí dominovali pouze superhrdinové. Jím nově pojatý neo-noirový styl plný drsných mizerů, krásných žen a nadupaných aut vše převálcoval a ovlivnil vývoj mnoha budoucích kreslířů, scénáristů a filmařů. Především ale ovlivnil miliony čtenářů, kteří návštěvou Basin City překročili hranici, přes kterou se už nikdy nechtěli vracet zpátky.
 
Frank Miller napsal a nakreslil dohromady sedm dílů Sin City. Ty dostaly snad každé myslitelné komiksové ocenění a dočkaly se dvou filmových zpracování, spolurežírovaných samotným Frankem Millerem a Robertem Rodriguezem.
 
Kurva velký Sin City bude obsahovat všech sedm dílů Sin City v jednom svazku ve dvojnásobně velkém formátu. Jednotlivé díly jsou od sebe oddělené v Čechách nikdy nepublikovanými obálkami. Kniha o 1360 (černobílých, dvoubarevných i celobarevných) stranách váží více než 6 kilo. Cena jednoho výtisku je 2200 korun.
 
V případě, že bude zakoupeno alespoň 300 výrobních kusů, (počítají se pouze zaplacené objednávky, akce končí 31. 5. 2014), vyjde kniha ve druhé polovině června. V opačném případě k realizaci nedojde a zaplacené částky budou vráceny v technicky nejkratším možném termínu.
 
Další informace na stránkách www.comicscentrum.cz
 
 
O NAKLADATELSTVÍ COMICS CENTRUM
Nakladatelství Comics Centrum vzniklo v roce 2003. Zakladatelé získali své zkušenosti s komiksem již v roce 1993 prací na magazínu Comics Arena a následně stáli u zrodu nakladatelství Crew, jehož pak byli v letech 1997 – 2000 spolumajiteli.
Ve své produkci se Comics Centrum zaměřuje na komiksové příběhy určené především dospělým čtenářům, na díla zajímavá po scenáristické i grafické stránce. Nakladatelství vydává romány v obrazech, například Ragemoor, Drsná škola, Goon, Vrána, Hellboy, Sin City, 300 – Bitva u Thermopyl, nebo Conan.
V roce 2007 Comics Centrum vydalo v České republice historicky první knihu o dějinách světového komiksu. Pro tuto knihu poprvé v České republice nakreslil speciální obálku Bryan Talbot. V roce 2012 Comics Centrum přivítalo v Praze Jamese O´Barra, výtvarníka a autora kultovního komiksu Vrána, který zde prvně pohovořil o své práci, komiksech, o Vráně a její zfilmované verzi. Loňské vydání restaurovaného komiksu Drsná škola bylo natolik úspěšné, že si restaurovaná data vyžádali i ve vydavatelství DarkHorse v USA.
www.comicscentrum.cz


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.