Share |

Klavírní popularizátor Richard Clayderman vystoupí v prosinci poprvé v ČR

foto: PR

Agentura JVS group uvádí českou koncertní premiéru Richarda Claydermana, nejúspěšnějšího světového pianisty, který vystoupí v prosinci 2013 poprvé v České republice.
 
Richard Clayderman, vlastním jménem Philippe Pagès, se narodil v rodině učitele hudby a jeho profesionální dráha jako by tím byla předurčena. Již ve věku šesti let uměl noty plynuleji než mateřský jazyk. Ve dvanácti letech nastoupilna pařížskou konzervatoř, kde naprosto exceloval a vyhrál mnoho soutěží. V pubertě si prošel obdobím revolty a založil vlastní rockovou kapelu. Život v nočních klubech mu však nesvědčil a navíc vážně onemocněl jehootec, který ho finančně podporoval. Mladý Philipe pochopil, že je čas vrátit se ke kořenům a k především k tomu, co umí nejlépe – ke klavíru. Hrál v doprovodných kapelách francouzských hvězd, jako byli Michel Sardou, ThierryLeLuron and JohnnyHalliday.
 
Zlom v jeho kariéřenastartovalo setkání s producentsko-skladatelskou dvojicí Olivierem Toussaintem a Paulem de Senneville. Právě skladatel Paul de Senneville hledal klavíristupro nahrání nové klavírní balady, kterou složil pro svoji dceru Adeline. Balady pro Adeline (YouTube ukázka) se v podání Richarda Claydermana prodalo dvacet dva miliónů kopií v třiceti osmi zemích světa. Richard Clayderman však nezůstal jen u klavíru a začal se věnovat také skladbě. Jeho dokonalý mix klasických klavírních skladeb s popem, vlastní romantické sonáty a originální interpretace světových skladatelů oslnily celý svět.
 
Podle Guinessovy knihy rekordů je Richard Clayderman vůbec nejúspěšnějším klavíristou světa. Prodal více než sto milionůdesek. Nejvíce ze všeho však miluje vystupování na koncertech. Jak sám říká: „Bez živého vystupování a blízkého kontaktu s publikem si svůj život ani nedovedu představit.”Richard Clayderman dokázal odehrát až dvě stě koncertů během dvou set padesáti dnů. Němečtí žurnalisté ho dokonce označili za největšího popularizátora hry na piano od doby Ludwiga van Beethovena.
 
Na exkluzivním koncertěv Praze představí Richard Claydermanspolu se svým smyčcovým triem poslední album Romantique. Jistě však zazní i mnoho dalších nezapomenutelných skladeb včetně světoznámé Balady pro Adeline. Můžeme se tedy těšit na překrásný romantický zážitek, který prozáří předvánoční atmosféru. Vstupenky na tento jedinečný koncert, který se uskuteční v sobotu 7.12.2013 od 20:00 hodin v Kongresovém centru v Praze jsou právě v prodeji.
 
Oficiální web Richarda Claydermana zde
Vstupenky v ceně od 590 Kč v síti Ticketportal.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.