Share |

Kde si v Brně vychutnáte tu nej kávu

Kafec / foto restu

 
Kávu vám naservírují prakticky v jakékoliv restauraci, kavárně či baru. Za zmínku však stojí několik kaváren, které jsou opravdovým mistrem ve svém řemesle. Kávu zde připravují s takovou péčí a láskou, že je nelze opomenout. Největší gastronomický průvodce RESTU připravil pro čtenáře Protisedi.cz tipy, kde je káva opravdovým zážitkem.
autor: Martina Lancingerová
Coffee Fusion, Jánská 25, Brno, http://www.restu.cz/coffee-fusion/
Na kávového specialistu Michala Kocmana oceněného řadou certifikátů narazíte v samém centru Brna. V kavárně můžete ochutnat nejen spoustu druhů kávy pocházejících z různých koutů světa. Ohromí vás i zajímavé typy příprav. Nejste-li barista, jistě vás překvapí, že „drip“ nebo „chemex“ jsou právě názvy některých z nich.
Caffé del Saggio, Helceletova 2, Brno, http://www.restu.cz/caffe-del-saggio/
V prvorepublikovém duchu se nese prostředí kavárny Caffé del Saggio. Kromě prvotřídní kávy, kterou si zde sami praží, zažijete chvíli pohody strávenou například v měkkém křesle při pohledu do krásné zahrádky. Profesionální obsluha vás seznámí s různými druhy kávy i příprav, které si zde můžete objednat, mezi nimiž se nachází i místní specialita – ledová krémová káva.
Kavárna Tři Ocásci, Gorkého 37, Brno, http://www.restu.cz/kavarna-tri-ocasci/
Zejména díky své originalitě a férovosti si tato kavárna zaslouží místo ve výběru nejlepších kaváren na Restu. Ke skvělé kávě máte na výběr mnoho zákusků, které na sobě nesou pomyslnou nálepku fair trade. Za skvělou cenu si pochunáte na nešizených cukrářských výrobcích, které pro kavárnu peče známá brněnská cukrářka Buch Ta. Ve vitrýně najdete i veganská lákadla. Hravost interiéru podtrhne velice pestrý inventář v retro stylu.
Kavárna Kafec, Veveří 10, Brno, http://www.restu.cz/kavarna-kafec/
Na tomto místě se setkala jak skvělá káva, tak především lidé, kteří kávě rozumí a ví, jak se zrnky tohoto pokladu zacházet. Mnoho druhů káv a typů přípravy je zde naprostou samozřejmostí stejně tak, jako milá obsluha. Brno zároveň zbožňuje tamější snídaně a vyhlášené jsou i domácí belgické vafle nebo sendviče z vlastního chleba.
Park Lane Café, Lužáncká 4a, Brno, http://www.restu.cz/park-lane-cafe/
Máte-li chuť se nechat obsloužit milým personálem, ochutnat skvělou kávu a zákusky a ještě se pokochat skvělým výhledem na Lužánecký park, bude právě tato kavárna tím pravým místem pro vás. Na útulný interiér navazuje příjemná zahrádka. Kavárna je skvělým místem, kde můžete odstartovat den bohatou snídaní. Denně zde pro své zákazníky připravují nové originální snídaňové menu.
Kavárna a pekařství Zastávka, Táborská 232, Brno, http://www.restu.cz/kavarna-a-pekarstvi-zastavka-1/
Jedním z nejoblíbenějších míst zdejších i přespolních je právě Zastávka. Ať si tu svou zastávku zde uděláte jen krátce, anebo si ji prodloužíte u vynikající kávy, rozhodně si odnesete více, než pro co jste původně šli. Vůně čerstvého pečiva vás zmámí stejně tak, jako skvostné dortíky ve vitríně. Na své si přijdou i celiaci a občas i vyznavači paleo diety.
 

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.