Share |

Kapela Vees zahraje opět v Praze

foto: pořadatel akce

Kytary. Indie. Rock’n’roll. Nezastavitelný příval energie. To jsou českobudějovičtí VEES, kteří ani ne po půl roce opět zavítají do Prahy. Koncert se uskuteční 13.11. v Rock Cafe.

Naposledy jste je v Praze mohli slyšet na jaře v zaplněném sálu Roxy na křtu jejich posledního EP Golden Preview. A velkolepě se křtilo také na brněnské Flédě a v budějovické Slavii, všude za podpory členů kapel -123 Minut, Tatabojs, Please The Trees, Sunflower Caravan nebo Wild Tides. Atmosféra těchto koncertů je zaznamenána v posledním klipu kapely k písni Oh Mamma: http://www.youtube.com/watch?v=DCUCP5_ATk0

Od té doby kapela koncertuje a sbírá nápady na novou desku, která vyjde během příštího roku.

V Rock Café si s VEES zahraje i velká naděje indie písničkářsví Jakub Jirásek aka J.
J ("Jéčko") je písničkářská garážovka v podání jednoho člověka. Hraje na kytaru, zpívá o svých kamarádech, o výletech a o svojí holce. Naživo jej doprovází jeho iPod. "Studiové" nahrávky pořizuje u sebe doma v pokoji, díky čemuž mají výrazný lo-fi nádech. V červnu 2012 vydal své druhé EP Cold Cold Nights, které se těší pozitivním reakcím i ze zahraničí. Na Aktuálně CZ byl vyhlášen jedním z objevů roku 2012.

- - -

BIO
O nejenergičtější české rock´n´rollové kapele z Českých Budějovicse vedle Charlie Straight nebo skupiny Kazety právem hovoří jako o jednom z největších talentů české hudební scény. Koncerty jihočeské trojice Vees jsou svou nezkrotnou energií pověstné. V prosinci minulého roku vydali nový klip k singlu Wooden People režírovaný Martinem Přívratským, čerstvým držitelem „malého Českého lva“, Ceny portálu Kinobox za nejlepší film loňského roku. Skladba zazněla i v oceněném dokumentu Tomorrow Will Be Better. Z repertoáru kapely jde jasně vyčíst klasická škola rock’n’rollu 60. let, stejně tak i vliv současné tvorby kytarových kapel a důraz na příběh a píseň samotnou. Nevykalkulovaní retro Vees patří mezi nejživelnější a nejpřirozenější české kytarové kapely.
Kapela vznikla pod názvem VVV v Českých Budějovicích v roce 2006, ale v povědomí veřejnosti a hudebních kritiků se usadila už jako Vees v roce 2010 díky EP Johny Moon (ve spolupráci s Moimirem Papalescu, Tuzexem a Ventolinem). Ve stejném roce je kapela nominována na cenu Český tučňák, získává cenu diváků. Vees absolvují turné po celé České republice. Na podzim 2011 trojice Bernard Vaněček (zpěv, basová kytara), František Vácha (bicí), Mates Vodička (zpěv, kytara) vydávají online debut Foe Dry (X Production), který vychází o půl roku později i na vinylu. Na jaře 2013 vydává kapela další EP Golden Preview a chystá druhé řadové album.
 
 
EP Golden Preview KE STAŽENÍ ZDARMA na Supraphonline.cz
Video Wooden People
Oficiální web kapely


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.