Share |

Kam vyrazit tento víkend? Máme pro vás tipy.

foto: Adam Fuchs

Nevíte, kam vyrazit o víkendu? Je z čeho vybírat!
 
Vyhlášení 1. ročníku Hudebních cen Vinyla
10. 3.
Fléda
Brno
V sobotu 10. 3. proběhne na Flédě vyhlášení 1. ročníku hudebních cen Vinyla. Soutěží se ve třech kategoriích (deska, objev a počin roku) a zahrají kapely Please the Trees, WWW, Gurun Gurun a Kittchen.
Více zde.

One Night w/ Javas
9. 3. od 22:00
Roxy
Praha
Další zajímavé jméno z domácích luhů a hájů. 9. března bude One Night! patřit brněnskému rodákovi, jenž tvoří pod nickem Javas. Chybět ale samozřejmě nebudou ani Radio 1 resident DJs Dan Cooley a Josef Sedloň, chill outový specialista Tintin a VJ Bit Cheekly.
Více zde. 

Three Trapped Tigers
10. 3. 20:00
Akropolis
Praha
Co by se asi stalo, kdyby Aphex Twin nebo Boards of Canada natočili album s klasickými rockovými nástroji? Odpověď na tuto otázku dá 10. března na svém prvním pražském koncertě londýnské instrumentální trio Three Trapped Tigers. Jeho muzikanti se rozhodli odhodit všechno hudební vzdělání i zkušenosti a vypustit na svět šelmu své imaginace. Svůj koktejl math-rockových rytmů, post-rockové atmosféry, elektronických experimentů i osvobodivých hlukových erupcí předvedou v Paláci Akropolis na březnovém večírku série Music Infinity.
Více zde. 

Soutěž o titul mistra ČR v beatboxu
9.3. od 19:00
Chapeau Rouge
Praha 1
Česká beatboxová scéna se sejde v pátek 9. března 2012 v pražském klubu Chapeau Rouge od 19:00 hod v rámci Hiphopové olympiády - 5 Elements, aby vybrala ty nejlepší. Vítěz Czech beatbox battle bude reprezentovat Českou republiku na Mistrovství světa v beatboxu, které se uskuteční 31. března 2012 v Berlíně.

10.3. ve 14.00 se budou konat workshopy pod vedením Beelowa a Jaro Cossigy, na kterých se zúčastnění můžou naučit nové techniky a metody, a dozvědět se více o světové beatboxové scéně a World Beatbox Championship v Berlíně.
Více zde
 
1. Grunge Night
10. 3. 18:00
XT3 klub
Praha
1. Grunge Night - Plewel (grunge) + Heroine (grunge-rock) + Diversion (grunge-alternative) + Nothing I.N.C. (grunge) + Amnesia (grunge) + Invitation (grunge):)
Více zde.

Vibrator: Schlachthofbronx
10.3. 22:00
Roxy
Praha 1
Klub Roxy letos oslaví kulatých 20 let a Tvyksova party Vibrator si tamtéž 10. března sfoukne 2 svíčky na pomyslném narozeninovém dortu. Tyhle narozeniny si samozřejmě žádají pořádnou party s celou řadou gratulantů. Z DJs to tentokrát krom Tvykse budou Tuco (Meanbucket, CZ/UK), Michael Priest (Hochspannung!, Dead Horse, SK) a duo Schlachthofbronx, které v ČR zahraje vůbec poprvé a navíc těsně před vydáním svého druhého alba Dirty Dancing.
Více zde.
 
Fanfán Tulipán feat. Wunder Bar Band
9. 3. 22:00
Jazz Dock
Praha
Mladá a velmi talentovaná skupina v čele se skladatelkou Eliškou Svobodovou, která v loňském roce zvítězila ve finále soutěže o Cenu Metropolitní Univerzity v rámci festivalu Mladí ladí jazz. Skupina nedávno vydala nové album, které vyšlo u labelu Radioservis. Jako hosté večera vystoupí ještě skupina Wunder Bar Band (p,fl,voc,b,dr).
Více zde.
 
Největší Studentský Mejdan
9. 3. 21:00
Fabric
Ostrava
Úspěšná párty Největší Studentský Mejdan se opět vrací do Fabricu a opět v další jedinečné edici! Tentokrát jsme se nechali inspirovat zahraniční soutěží Fear Factor. Ano, několik z Vás dostane možnost dokázat jak jsou na tom v boji se svým strachem a ten nejodvážnější a nejrychlejší z nich si odnese rovných 1000,- Kč! Ostatní zúčastnění budou obdarováni dárky.
Více zde.
 
PSH + Monkey Business
10.3. 22:00
Eurocentrum
Jablonec nad Nisou
Dvě slavné kapely v jedné show!V plánu je kompaktní, dvouhodinová show, kde se budou navzájem prolínat repertoáry obou kapel. Propojí se tak nejen muzikanti samotní, ale především dvě obrovské fanouškovské základny.
Více zde.
 
Týden Charty 77
11.3.- 18.3
Tematický týden k 35. výročí Charty 77 a připomenutí odkazu filosofa Jana Patočky.Rozmanitý program bude určený nejen pamětníkům a zájemcům o historii, ale zejména všem studentům. Právě těm pomůže přiblížit dění a náladu ve společnosti v době kolem podpisu Charty i její následky a vývoj.
Týden Charty 77 pestrá společenská, kulturní, vzdělávací setkání na několika místech hlavního města Prahy.
Více zde.

Light Sculptures: České stolní lampy 1950-1990
8.3.–26.4.
Dox
Praha
Kolektiv OKOLO uvádí výstavu představující kurátorský výběr některých stolních lamp, které v tomto období vznikly v bývalém Československu, respektive na území dnešní České republiky. Výstava není akademickou retrospektivou představující tuto problematiku vědecky, ale spíše volným výběrem zachycující stylový vývoj této typologie na příkladu některých významných tvůrců či samostatných jedinečných návrhů.
Více zde.

Tvořivé dílny pro děti
11.3. 13:00
Obchodní centrum Šestka
Praha 6
Kreativní dílničky vedou profesionální výtvarníci a pokaždé jsou zaměřené na jiné téma. Děti (nejen ty) se programem Kreativních dílniček zabaví, a ještě si domů odnesou vlastnoručně vyrobené výtvory. Kreativní dílny jsou pro děti zdarma a probíhají v prvním patře nákupního centra Šestka naproti eskalátorům.
Více zde.

The Human body exhibition
začíná 10. 3. 2012
v Křižíkově paviloně na Výstavišti v Praze
ýstava zve návštěvníky na detailní cestu po lidském těle přes kosterní systém, svalstvo, reprodukční orgány, dýchací orgány, krevní oběh a další části lidského těla. Exponáty výstavy jsou v různých pozicích, aby přiblížili návštěvníkům, co se děje v jejich těle při pohybu, sportu i odpočinku. Revoluční metoda polymerové konzervace, tak zvané plastinace, při které je tekutina v lidské tkáni nahrazena silikonem, je týmem německých a amerických odborníků neustále zdokonalována, jednotlivé exponáty jsou proto ještě detailnější a názornější.
Více zde.
 
Revolver Revue
11.3. v 19:30
Činoherním klub
Praha 1
Na dalším z jedinečných večerů Revolver Revue představí Tomáš Glanc přednáškou a projekcí vybrané „ikony postsovětské kultury“, jimž věnoval svou novou knihu Souostroví Rusko, a Martin Ryšavý bude číst ze svého románu Vrač a podílet se na vystoupení kapely Bouchací šrouby.
Více zde.

Snow Jam 2012
10.3. - 11.3.
Skiareál Svatý Petr
Špindlerův Mlýn
Ve Špindlerově mlýně sjedou nejlepší snowboardoví jezdci v českém vrcholném závodu superslopestylu Snowjam a vy se tak stejně jako v uplynulých letech můžete těšit na ten nejlepší snowboarding, jaký u nás bude letos k vidění.
Více zde.

Benefice ...Pro Mánes
11. 3.
Praha
Mánes
Nejen na rozloučenou se starým Mánesem před jeho rekonstrukcí, ale především jako symbolický nový začátek pořádá Nadace českého výtvarného umění Benefici ...Pro Mánes.
V rámci Benefice se již v neděli 11. března uskuteční aukce obrazů, soch a grafik z depozitáře nadace. Aukce se připravuje ve spolupráci s Galerií Art Praha a výstava nabízených děl je v Mánesu přístupná již od pondělí 5. března (vstup volný).
Více zde.

Tibet hoří! - Přijďte uhasit hořícího mnicha!
10. 3. 17:00
Velvyslane​ctví Čínské lidové republiky,
Pelléova 18, Praha
10. 3. uběhne 53 let od násilného potlačení čínského povstání v Tibetu. Od té doby se situace Tibeťanů každý rok zhoršuje. Nedostává se jim základních lidských práv. Za poslední rok se upálilo více než dvacet mnichů a mnišek. 10. 3. bude jeden z protestujících mnichů "hořet" i před čínskou ambasádou v Praze. Společně jej však můžeme uhasit a plameny proměnit v důrazný vzkaz čínským úřadům i široké veřejnosti.

Po ukončení shromáždění se společně přesuneme do Rock Café, kde proběhne další ročník festivalu Tibet žije(www.tibetzije.cz). Tentokrát vystoupí kapely: Ritchie Success, Nauzea Orchestra a Kaplan Bros. Návštěvníci budou moci ochutnat jako již tradičně tibetskou polévku thugpu, mohou si vychutnat tibetskou masáž a poslat vzkaz školákům v klášteře Diskit. Těšit se můžete i na módní přehlídku tradičních tibetských oděvů v podání Tibeťanů, kteří žijí v České republice.
Více zde.

Nářez pro prcky!
10.3. 18:00
Hoodoo klub
Vinohrady
Přijďte podpořit Fond Ohrožených Dětí Klokánek - vstupné je 100Kč a celé jde na konto Klokánku. Nářez pro prcky!
Více zde. 

Muži – divadelní představení na pomezí mnoha žánrů
10. 3. ve 21:00
Divadlo Ponec
Praha
Jak si v dnešní době žijí muži? Není toho na ně někdy moc? Inscenace Muži se zabývá výzvami, kterým musí muži ve svém životě čelit, ať už se jedná o jejich vztahy se ženami, muži, přítelkyněmi, přáteli či rodiči nebo o nároky, které na ně současná společnost klade.
Více zde.
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.