Share |

Co se chystá v klubu Jazz Dock? Hromada věcí.

foto Jazz Dock

Smíchovský jazzový klub Jazz Dock si za necelé tři roky svojí existence vydobyl postavení respektované a moderním jazzem pulsující hudební scény, na které jsou uváděny novinky progresivních domácích kapel i zahraniční umělci zvučných jmen. Tady je několik tipů na následující dny.
 
8. 2. st
19 h - Transitus Irregularis - KŘEST CD! (crossover)
V tomto uskupení se potkaly světy ponejvíce barokní a jazzové hudby, které jsou v mnohém spřízněné a vzájemně se oslovují. Připomínají rozhovor cizinců a domorodců, kteří si co chvíli mění role a přímo prahnou po idei hudebního esperanta. V rámci koncertu bude pokřtěno nové CD "Pod prahem svítá", které obsahuje zhudebněné texty Bohuslava Reynka (voc,voc,v,vlc,cemb,g). Vstupné 120 Kč, jun/sen 90 Kč.

22h - Bucinatores Sextet (hiphop & jazz & brass band) 
Dechový miniorchestr skladatele, aranžéra a trombonisty Jana Jiruchy je menší odnoží velkého bigbandu Bucinatores Orchestra, jenž je ojedinělým fenoménem naší současné – nejen jazzové – scény (trb,trb,trp,sax,tuba,dr).
Vstupné 150 Kč, jun/sen 90 Kč. Sleva 10% na oba koncerty.

9. 2. 
19 h - Joel Bros (FR/CZ) (šanson)
Joel Bros navazuje na tradice francouzského šansonu, blues, rockových balad, vstřebává vlivy temperamentní hudby francouzsko-španělského regionu (flamenco, Gipsy Kings). Součástí jeho vystoupení, která jsou často moderovaná v několika jazycích, je také snaha ukázat široký rozměr hudebních vlivů, které zasahují žánr tzv. šansonu (voc,g,accp,,b,perc). Vstupné 120 Kč, jun/sen 90 Kč.

22 h - Ladě (alternative folk)
Neurvalý šanson, který hraje tato zajímavá skupina sdružená okolo zpěváka a básníka Michaela Kubesy, je skutečným zážitkem. Písně jsou něžné, syrové, plaché i sprosté a vždy opředeny originálním zvukem kytaristy Petra Uvíry. U prestižního labelu Indiescope nedávno vyšlo nové CD "Kalná" (voc,g,b,dr,perc). Vstupné 150 Kč, jun/sen 90 Kč. Sleva 10% na oba koncerty.

11. 2. so
16 h - JAZZ DOCK DĚTEM: „Výlet na Říp“- Divadlo Loutky bez hranic.
Vstupné 70 Kč dospělí, 50 Kč děti, děti do 2 let zdarma.

19 h - Václav Koubek (alternative)
Zpěvák, textař, skladatel a hráč na harmoniku, jehož umělecká činnost zasahuje i do jiných oborů než je hudba. Pracoval pro televizi, jako asistent střihu, u filmu jako asistent režie, prošel řadou divadel a nakonec zůstal u svobodného povolání (voc,acc). Vstupné 120 Kč, jun/sen 90 Kč.

22 h - LATINO SATURDAYS: Son Caliente (CU/CZ)
Okteto převážně kubánských hudebníků autenticky interpretující latinskoamerickou hudbu. Repertoár tvoří hlavně salsa, bossa nova, samba, mambo a charanga. Návštěvníci Jazz Docku se i tentokrát rozvlní v rytmech tropické hudby (voc,g,p,trp,trp,perc,timb,b). Po skončení koncertu videojazzotéka, tanec… Vstupné 250 Kč, jun/sen 150 Kč. Sleva 10% na oba koncerty.
15. 2. st
21:30 h - Madfinger - NATÁČENÍ LIVE DVD

23. 2. čt
19 h - Glimmer Quintet (modern jazz)
Saxofonista Pavel Hrubý oslovil mladé talentované muzikanty z Konzervatoře Jaroslava Ježka a také trumpetistku Štěpánku Balcarovou, se kterou společně utvořili repertoár z vlastních skladeb, doplněný kompozicemi Waynea Shortera a dalších autorů (ts,trp,p,b,dr). Vstupné 120 Kč, jun/sen 90 Kč.

22 h - JAZZ 4 KONTINENTŮ: Ed Partyka Jazz Orchestra (USA/DE)
Ed Partyka je významný americký trombonista, tubista, skladatel a aranžér, který jako hráč hrál nebo hraje s prestižními orchestry, jako např. Bob Brookmeyer New Art Orchestra, Vienna Art Orchestra, Carla Bley & Steve Swallow, WDR Big Band nebo NDR Big Band. Jako vedoucí spoluřídí Flip Philipp/Ed Partyka Dectet nebo Jazz Orchester Regensburg. Získal mnoho ocenění a titulů a v Jazz Docku se představí se svým nejvlastnějším projektem - Ed Partyka Jazz Orchestra (bigband).
Vstupné od 22 h 290 Kč, jun/sen 232 Kč. Sleva 10% na oba koncerty.
 
Celý program najdete na webu www.jazzdock.cz
JAZZ DOCK
Jazz&Blues Bar&Café
Janáčkovo nábřeží 2
150 00 Praha 5


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.