Share |

Kam vyrazit o víkendu? Máme pro vás tipy

foto Adam Fuchs

Všechno nejlepší, Phoebe Zeitgeist!
11. 1.
MeetFactory
Praha
Divadlo DISK uvede 11. a 14. ledna 2013 ve světové premiéře hru Carlose Be Všechno nejlepší, Phoebe Zeitgeist! napsanou na motivy kultovního komiksu The adventueres of Phoebe Zeit-Geist! Inscenace bude mimořádně uváděna v MeetFactory. Začátek obou premiérových představení je ve 20:00.
Tak trochu apokalyptická roadshow Všechno nejlepší, Phoebe Zeitgeist! je 3. absolventskou inscenací katedry alternativního a loutkového divadla DAMU v této sezóně a je zároveň druhou částí celoroční dramaturgické linie režisérky Apoleny Vanišové a kol.
Více zde.

Palindromes
11. 1.
Café V lese
Praha
Indie-rockové trio Palindromes vzniklo na počátku loňského roku, kdy se v Praze žijící francouzský písničkář a producent Xavier Andrieu rozhodl opustit lehce osamělé bezpečí dejvického sklepního studia a převést experimentální skladby svého projektu Perpetuum Mobile do formátu živé kapely. Po prvních pokusech s bubeníkem Ondrou Krečmerem se ke skupině přidává baskytarista Břeťa Oliva, který dříve působil ve skupinách Miou-Miou nebo Folk3Mail. Trio se od počátku snaží maximálně využít možností daného nástrojového obsazení a skloubit syrovost rockové rytmiky s náladovostí abstraktních kytarových struktur, repetitivních motivů i živě tvořených samplů.
Více zde.

One Night!
11. 1.
Radost FX
Praha
Historie residentní noci Radia - One Night! se začala psát v roce 2007 v klubu Roxy s tím, že její návštěvníky pravidelně bavila vkusným selektem taneční elektronické hudby, včetně remixů a mashupů všeobecně známých, méně známých i absolutně nových skladeb. Postupně se vyprofilovala jako noc, která za dobu svého konání představila historicky zásadní producenty napříč hudebními škatulkami.
Více zde.

BOUNCE! BOUNCE!
11. 1.
Poldofka
Kladno
KAY $ TVZEX se vracejí do Poldofky a s sebou berou jako hosty opět Them Darned Teenagers a navíc ještě Matyáše z Mandrage, kterej si začíná dělat jméno i jako DJ pod pirátskou vlajkou Dead Sailor. Tohle bude bananas párty!
Více zde.

Shake It!
12. 1.
Roxy
Praha
Už po páté se do ROXY vrací moravský DJ CJ Fox se svou klubovou nocí Shake It!, která proběhne už tuto sobotu 12. 01., věrný souputník DJ a producent Kmin pro tentokrát zůstavá na Moravě, jelikož odpočinku není nikdy dost! Místo něj ale dorazí další DJs ze severní Moravy, jmenovitě to budou Petta Glover, Cou-D & Baluu, které dále doplní DJ Raa.o.
Více zde.

BE AT: Claire Morgan
12. 1.
Chapeau Rouge
Praha
Z rodného Brisbane Claire zamířila nejprve na jih do rušného Sydney a později do Melbourne, kde jako rezidentni djka vystupuje v těch nejlepších klubech. Claire mezi Brisbane, Sydney a Melbourne dodnes pravidelně vystupuje. A ať už se jedná o mejdany v klubech, na lodích nebo na outdoorových festivalech, Claire s sebou vždy vozí svůj jedinečný mix hudby, ve kterém nechybí house music, disco, funk, acid a techno. Roku 2012 svoje působiště ještě rozšiřuje o Berlín, kde ted s malými přestávkami žije.
Více zde.

7. narozeniny Radia Wave
12. 1.
MeetFactory
Praha
Radio Wave slaví 7 let, a proto zve své příznivce na party v sobotu 12. ledna do pražské MeetFactory. Narozeninová oslava představí hned několik ikon současné mladé elektronické scény a především zahraniční hosty. Poprvé v Česku živě vystoupí Lapalux, vycházející hvězda z britských ostrovů a chráněnec prestižního labelu Ninja Tune. Předskakovat bude slovenský beatový hračička Karaoke Tundra a DJs Radia Wave. O speciální vizuální projekci se postará Lunchmeat
Více zde.

DUBSTEBLOG
12. 1.
Cross club
Praha
DUBSTEBLOG je zpátky v Crossu a jak je zvykem, přináší další fresh jméno! Novej rok odstartuje 50 Carrot (UK), Subcase (BE), Stifler Selecta, Dirty Little Toaster, Woostep, Z-Kat, Clocknaker, Franill, Dryman, Ponyk, Alyaz, Alexandrovich, Insane.
Více zde.

22. narozeniny Rock Café
12. 1.
Praha
Čechomor, České srdce, doprovodný program: divadlo, performances, slam poetry, improvizace, unplugged. Vystoupí mimo jiné Simona Babčáková, Marek Doubrava, Tomáš Jeřábek a další. Afterparty: VJ MAARA.
Více zde.

Restart The Art
12. 1.
Galerie Tiskárna
Praha
Už tuto sobotu 12. ledna, se uskuteční v nově otevřené Galerii Tiskárna velmi zajímavá akce. Benefiční party RESTARTtheART, která vznikla v rámci stejnojmenného projektu, je směřovaná k podpoře umění a mladých umělců. Kromě tří koncertů Vás čeká i alternativní koutek s kostými nebo art battle.
Více zde.

11. ročníku Festivalu hudebního divadla Opera 2013
12. 1.
Stavovské divadlo
Praha
DIVADLO F. X. ŠALDY LIBEREC
Jules Massenet
DON QUICHOTTE
Dirigent Martin Doubravský, režie Linda Keprtová
Více zde.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.