Share |

Kam vyrazit o víkendu? Máme pro vás tipy.

foto: Adam Fusch

Nevíte, kam vyrazit o víkendu? 17.3. je Saint Patrick's Day, nejvýznamnější svátek Irska. V Praze můžete spolu s irskými spoluobčany oslavit svátek sv. Patrika hned na několika místech. Dress code: Zelená.  A když už jsme u oblečení, můžete si jít nějaké vybrat do holešovického Fashion marketu, kde najdete spoustu originálních kousků českých návrhářů. Taky můžete zkusit Blešák na Míráku. Nebo Boho pop up store. Taky můžete do kina, na výstavu, do divadla... A jestli nebudete trávit víkend zrovna v Praze, nevadí, všude se něco děje, podívejte se na naše tipy.
 
Ulrike Ottinger
16. 3. 21:00, Úchyl Orlando, kino Evald
17.3. 21:00, Johanka z Arku Mongolská, kino Evlad
Praha
Ulrike Ottinger je v mezinárodním měřítku považována za jednu z nejosobitějších filmařek. Její dílo sahá od surrealistické a stylizované divadlení umělosti až po etnografická vyobrazení, od fiktivního přístupu k dokumentárnímu. Letos získala při MFF Berlinale cenu Teddy Award za přínos queer kinematografii. Projekce filmů Úchyl Orlando a Johanka z Arku Mongolská uvede ředitel Mezipater, Aleš Rumpel.
Více zde.

Meeting Point - Shades of gray edition
16. 3. 21:30
Klubovna 2. patro, Praha
Další Meeting Point - tentokrát Shades of gray DJs: Manio & Schwa.
Více zde

Holešovice Fashion Market 2 - Springshopping
16.3. 13:00 - 17.3. 22:30
Holešovice, Praha
Druhý díl úspěšného trhu s nezávislou módou a šperky vám opět přináší Lovemusic a Plazma-lab. Nákupy oživí příjemná hudba, bar a módní přehlídky.
Více zde

Josefský jarmark
16.3. 10:00 - 17.3. 16:00
Rožnov pod Radhoštěm
Akce se bude konat na rožnovském Masarykově náměstí. Množství prodejců nabídne tradiční jarmareční zboží, jako jsou kytice, květinové vazby, keramiku, svíčky, spoustu občerstvení a mnoho dalšího. Součástí jarmarku je soutěž o největší velikonoční pomlázku.
Více zde. 

Bush - DJ Marky
16.3. 22:00
Roxy, Praha
pořádná d'n'b nakládačka pod taktovkou věčně usměvavého, přátelského a spontánního Brazilce, který patří mezi největší ikony žánru. Ano, je to tak - do Prahy se znovu chystá legendární DJ Marky, kterého navíc na pravidlené klubové noci Bush doprovodí londýnský SP:MC!
Více zde.

Festival vína
15.3. - 31.3.
Tábor
áborský festival vína je nejdelším festivalem vína a gastronomie v ČR a největší přehlídkou českých a moravských vín na jihu Čech. Na letošním čtvrtém ročníku tituly utvrdí programem, kterého se zúčastní skutečně špička moravských a českých vinařů, degustátorů i sommeliérů.
Více zde.
 
 
Svátek svatého Patrika
17.3.
Fun Island, Císařská louka, Praha 5
 V sobotu 17.3. se uskuteční v Praze na Císařské louce oslava svátku svatého Patrika. V areálu Fun Islandu bude postaveno vyhřívané šapito až pro 1000 návštěvníků, které už od odpoledních hodin rozezní nadupaný lineup djs ve stylech ghettofunk, hiphop, breakbeat, house, bassline, electroswing a dalších.Program festivalu je rozdělen do dvou částí.Odpoledne budete moci za hudebního doprovodu shlédnout cirkusová a artistická vystoupení, tak nezapomeňte vzít děti nebo mladší sourozence. Bude totiž i možnost si pod dohledem lektorů posléze vše vyzkoušet. Hvězdou večerního mejdanu bude dvojitý mistr světa v turntablismu dj Woody s jeho audiovizuálním vystoupením. Gramofony bude ovládat nejen hudbu, ale i video. Dále se můžete těšit na kapelu Tofu Fighters&Soya Bitches nebo djs Funk Moguls, Breakbeat.cz, Natural Born Shampoos a další.

Jak se k oslavám St.Patricka sluší a patří, nebude chybět točený cider nebo irská whiskey. Co se odpoledních cirkusových vystoupení týče, tak to bude probíhat pod taktovkou žongléra Ati a žonglérů z fireshow.cz pro děti i dospělé. Následovat bude workshop pod vedením zkušených žonglérů a eskamotérů, kde si můžou zejména mladší návštěvníci vyzkoušet různá žonglovací náčiní, a naučit se základy žonglovacích technik. Dále proběhne také výtvarný workshop pod vedením zkušených výtvarníků a workshop zaměřený na techniku grafiky a sítotisku na textílie, papír a jiné materiály. Budou se vyrábět dekorace a masky s tématem svátku sv. Patrika.
Více zde
 
Oslavte svátek sv. Patrika v Dlouhé
17.3.
Dlouhá ulice, Praha
Centrum Prahy ožije největším irským svátkem, dnem svatého Patrika. Dlouhá ulice se promění v ráj whiskey, skvělé zábavy a oslaví s předstihem začátek krásného jara. Těšit se můžete na Navigators, Tata Bojs Unifiction a další.
Více zde

Sněžná revoluce - Jiná prkna
17.3. 20:00
Ponec, Praha
Rok 1983... Za hluboké totality pořádá parta přátel divoký večírek. Kluci bizarní náhodou objeví videokazetu se záběry jízdy „na jedné lyži“. A tady začíná náš příběh. Vydáváme se spolu s jeho hrdiny do dob, kdy snowboarding vznikal, sledujeme, jak zamíchal se sportovní scénou, strhnul mediální a komerční lavinu a ovlivnil i životní styl mnohých z nás.
Hory, holky, přátelství, svoboda – jak tahle jízda skončí?
Více zde

Snowboard Camp Razula
17. 3. - 18. 3.
Ski areál Razula, Velké Karlovice
Víkend je určen všem pokročilým snowboardistům, kteří již ovládají prkno a chtějí si vylepšit svou techniku. První den bude věnován workshopu na sjezdovce a škole oblouků, druhý den se účastníci přiučí nové dovednosti ve freestyle a freeride. Camp povede Josef „Pepe“ Hřebíček, instruktor SNB APUL „B“, pravidelný účastník X-Over Ride v rakouském Kaprunu. Výuka bude probíhat na sjezdovce Razula, která svou délkou 1 km a převýšením 210 metrů patří k nejdelším a neprudším ve Zlínském kraji.
Více zde.

Tradiční horský karneval – přivítejte jaro s Krakonošem!
17.3. 11:00
Harrachov
Letošní Příjezd Krakonoše by měl být jiný než ty předchozí – mělo by jít o skutečnou „lidovou veselici“ návštěvníků Harrachova a místních tak, jak tomu bylo v začátcích této akce. Krakonoš přijede letos do Harrachova již po 66., aby přivítal jaro a pozdravil nebo možná i pokáral „lidskou chásku“. Krakonoše bude doprovázet průvod masek, od tradičních čertů nebo čarodějnic, klaunů po vodníky až třeba po mimozemšťany. A nečekejte, že v kostýmech jsou hlavně děti. Tradiční skupinky místních dospěláků každoročně řeší přípravu masek už řadu týdnů dopředu.
Více zde

Cyklocestovatelský festival Cyklocestování
17. 3. - 18. 3.
Kino Centrál, Hradec Králové
Tradiční specializovaná přehlídka cestopisných besed a promítání o "cyklocestování" a cykloturistice. Tato nevšední akce je určena nejen pro všechny "cyklocestovatele", kteří vyrážejí na své cesty po světě s kolem, ale i pro všechny příznivce nenáročné cykloturistiky, cestování a pohybu v přírodě.
Více zde

Divadlo Archa - Springville
17. a 18. 3. od 20:00
Divadlo Archa, Praha
V představení Springville se stáváme svědky neustálé metamorfózy malého universa, kde postavy - napůl lidé a napůl objekty - zkouší fungovat spolu a vedle sebe. Tyto postavy nás ve svých interakcích dojímají a překvapují výsledky svých disfunkcí. Postupně ztrácí svou důvěryhodnou povahu a mění své okolí do obrazu tiché krajiny, která později divoce roste.
Více zde
 
Bleší trh
17.3.od 9.00 do 16.00
Náměstí Míru, Praha 2
Vymetení skříní, sklepů a půd na Míráku.
Více zde
 
Jarní očista Velikonoce přichystá…
18.3. - 8. 4.
Polička
Výstava v Městském muzeu a galerii v Poličce, ve třídě Bohuslava Martinů s jarní a velikonoční tematikou, zaměřenou nejen na očistu těla, ale i na to jak naše prababičky praly prádlo, sušily jej a jak se jim žilo bez "pomocníků" dnešní doby...
Více zde

Szidi Tobias
18.3. 20:00
Café Teatr Černá labuť 
Nová královna šansonu Szidi Tobias není rozhodně žádným nováčkem na scéně. Působí tu už nějakou dobu a mohli jste ji slyšet na různých představeních, například s Ivanou Chýlkovou a podobně. Je maďarského původu a vystudovala Vysokou školu múzických umění v Bratislavě a z dělnice v koksovně se z ní stala jedna z nejúspěšnějších zpěvaček dnešní doby. Její nádherně hluboký, pronikavý a notoricky známý hlas můžete slyšet tuto neděli 18.3. v Café Teatr Černá labuť od 20:00.
Více zde. 

Papírový svět origami - největší výstava origami v České republice
18.3. - 27.5.
Beroun
Češi jsou národem kutilů a jedním ze základních mýtů je, že si to přece mohou doma složit sami. Po návštěvě výstavy bude každý přesvědčen, že tomu tak již dávno není a že umění origami přináší leckdy až nepochopitelné výsledky, zvlášť, pokud zachováme puristický koncept jeden model - jeden list.
Více zde.
 
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.