Share |

Kam vyrazit o víkendu? Máme pro vás tipy

foto: Adam Fuchs

Jestli nevíte, co podniknout o víkendu, podívejte se na naše tipy.
 
Vinohradské vinobraní
14., 15. 9. 16:00
Náměstí Jiřího z Poděbrad
Praha
Vinobraní na dvoře císařském - tak zní podtitul XVI. ročníku Vinohradského vinobraní, které se uskuteční ve dnech 14. a 15. září na náměstí Jiřího z Poděbrad. Můžete se těšit nejen na tradiční oslavy vína, ale i na bohatý program, který se bude věnovat hlavně době Karla IV. Každý festivalový den bude navíc zakončený dvěma večerními koncerty tuzemské pop & rockové V pátek 14. září vystoupí večer Petr Kolář se svoji doprovodnou kapelou a poprocková formace Support Lesbiens. Následující den bude patřit éterické Anně K. a punkrockové kapele Visací zámek.
Více zde. 
 
Stanislav Kolíbal - Jiný svět
do 6. 1. 2013
Jízdárna Pražského hradu
Jízdárna Pražského hradu od 14. září do 6. ledna hostí výstavu Stanislava Kolíbala, světově známého sochaře a především jednoho z mála českých výtvarníků, kteří se prosadili v zahraničí. Rozsáhlá výstava Jiný svět zahrnuje dílo od roku 1956 do roku 2012. Kolíbal vystavoval v nejznámějších světových galeriích, jako jsou například MoMA nebo Guggenheimovo muzeum v New Yorku, Centre Pompidou v Paříži, jeho dílo je vedle veřejných a soukromých sbírek zastoupeno i v londýnské Tate Gallery, newyorském Metropolitním muzeu nebo vídeňské Albertině. Kolíbal proslul také jako vynikající kreslíř, ilustroval knihy světových autorů a publikoval zásadní texty o moderním umění.
Více zde. 

Monika Kruse na Flow
14. 9. 22:00
Roxy
Praha
Po květnovém mejdanu s Miss Kittin láká i zářijová Flow na sličnou dámu, jež platí za jednu z největších hvězd v ranku kvalitního techna a techhouse. V rámci turné ke zbrusu novému albu Traces do ROXY v pátek 14. 9. vůbec poprvé zavítá berlínská DJane a producentka Monika Kruse, která se od svých začátků v roce 1991 vypracovala mezi nejuznávanější producentky a DJane současnosti.
Více zde. 

Queer Noises
14. 9. 20:30
Final club
Praha
Back to the roots = žižkovský finalclub.cz, který navštíví Petra Flurr (queer punk/elektro-Berlin) spolu s hardcorovým supportem a taneční after.
Více zde. 

Bounce! Bounce!
14. 9. 21:00
Chapeau Rouge
Praha
Září je tu - ani tentokrát nechybí v Chapeau party Bounce! Bounce! Živě s LUS3, kteří pokřtí nový videoklip, a Wasted Idiots Rock Everywhere.
Více zde. 
 
Prague Fashion Weekend
do 16. 9.
Pražský hrad
radčanské náměstí a jeho okolí zaplní na čtyři dny přehlídky a doprovodný program, největší módní akce letošního roku – začíná Prague Fashion Weekend 2O12 - maraton 26 samostatných přehlídek českých návrhářů, zahraničních hostů a luxusních značek.
Více zde. 

Ladronkafest
15. 9. 11:00
Park Ladronka
Praha
největší středoevropský festival volnočasových aktivit Ladronkafest. V parku plném více než 60 klasických i naprosto originálních volnočasových aktivit se budete bavit, inspirujete se a naučíte novým dovednostem, zasoutěžíte si o sportovní i velmi netradiční ceny. Večer jeviště ovládnou živé koncerty Navigators, Marimba Live Drums a LUS3.
Více zde. 

Babí léto v Bohnicích
15. 9. 12:00
Léčeba Bohnice
Praha
Komorní multižánrový festival Babí léto v Bohnicích, který pravidelně ožívá v areálu Psychiatrické léčebny Bohnice, rozezní koncert kapely Republic of Two nebo speciálně do znakové řeči překládaný koncert skupiny HM.... Chybět nebude ani prezentace neziskových organizací, kreativní program pro děti a divadelní pohádky, komentované prohlídky po areálu Psychiatrické léčebny Bohnice nebo zábavná cykloprojížďka s hercem Viktorem Limrem.
Více zde. 

Slavnosti břehů 2012
15. 9. 10:00
Břehy Vltavy
(mezi Klecánky a Roztoky u Prahy)
Akce navazuje na loňský úspěšný první ročník - od 10 hodin dopoledne až do půlnoci se opět propojí Vltavské břehy mezi obcemi Klecánky a Roztoky u Prahy proplouvajícími loděmi, díky kterým si návštěvníci budou moci užít program na obou stranách řeky.Ve sportovním a kulturním programu pro celou rodinu, bez vstupného, si najde každý to své. Cílem slavností je vzájemné setkání, společné zážitky, spolutvoření i prezentace obcí.
Více zde. 

Festival Divadlo
do 20. 9.
Plzeň
Mezinárodní festival DIVADLO, který se koná od 12. do 20. září v Plzni, nabídne kromě zahraničních a domácích „kamenných“ souborů řadu netradičních a alternativních představení a akcí, které se odehrají v ulicích Plzně, v kavárně i například v bývalém pivovaru.
Více zde. 
 
 
Vladimir 518 & T. Černochová, Mike T, Orion, Jorgos, Double J > Fitness special
15. 9. 19:00
007
Strahov
Sedmička je skutečná legenda. Hudební iniciaci spojenou s undergroundem a alkoholem tam zažilo několik generací a tenhle klub se víceméně blíží zapsání na seznam světového kulturního dědictví UNESCO. Pokud chcete, doražte v sobotu na kopec.
Více zde. 

RodiNejFest
16. 9. 9: 30
Plzeň Plaza
Už tuto neděli 16. září vypukne v areálu Plzeň Plaza první ročník festivalu RodiNejFest. Stane se tak za účasti celého ansámblu Kašpárka v rohlíku, Jaroslava Uhlíře, Milana Caise, Honzy Kaliny ze Sto zvířat a desítek dalších divadel a hudebníků. Ti všichni vystoupí v plenéru i na některé z celkem osmi scén. Program bude probíhat od 9:30 do 18:30. Více zde. 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.