Share |

Kam vyrazit o víkendu? Máme pro vás tipy (i na neděli)

foto: Adam Fuchs

Jestli ještě nevíte, kam vyrazit o víkendu, podívejte se na naše tipy: 
 
Rock For Churchill
24.- 25. 8.
Vroutek
Již tento víkend 24. a 25. srpna proběhne v severočeském městečku Vroutek třináctý ročník oblíbeného festivalu Rock For Churchill. Je na čase seznámit se s kompletním programem, který tradičně staví na žánrové pestrosti. Na své si přijdou milovníci kvalitního rocku, taneční hudby, ska i reggae. Rock For Churchill není festivalem pouze jednoho velkého jména, ale hned několika zajímavých interpretů, které stojí za to vidět naživo. Z Londýna přiletí The Freestylers, legendy taneční hudby, kteří očarovali svět hned svým debutem We Rock Hard (1998). Další partou z britských ostrovů jsou Dub Pistols, kapela mixující ska, rock a hip hop, jež obdržela cenu časopisu DJ Mag za nejlepší koncertní počin v roce 2011. Z dalekého Nového Zélandu dorazí senzace tamní hudební scény kapela NZ Shapeshifter, která je pravidelným headlinerem festivalů u protinožců a jejich energický drum’n’bass heavy soul slavil úspěch také na respektovaných evropských festivalech Glastonbury a Womad.
Více zde. 

Kismet - představení taneční skupiny Loco:Motion company
24. 8. 20:00
Libeňská Synagoga
Praha
LOCO:MOTION pod vedením Kateřiny Evy Lanči se tak již po několikáté pokusí "vytancovat" několik možných podob osudu, zásadních momentů v životě jedince a skupiny.
Více zde. 
 
Calm waters vol. IV Funkopolis Night
24. 8. 20:00
Podolka
Praha
Páteční večírek v Podolce s residenty funksoulové noci FUNKOPOLIS. Vyklidněný jazz, downtempo a soul než zmizí slunce za obzorem a rozvlněný funk, soul a disco k tanci a pohodě do druhé hodiny ranní.
Více zde. 
 
Natruc
25. 8.
Kmochův ostrov
Kolín
Rudolf Deyl ani jeho následník František Filipovský, kteří před drahnými léty namluvili dvojici veselých a hravých medvědů, netušili, že u Kolína si jednou budou hrát nejen medvědi, ale i hudební seskupení, které potěší srdce návštěvníků festivalu Natruc Kolín. Budou si hrát – a hlavně budou hrát to nejlepší, co umí, takže kdo se staví 25. srpna na Kmochův ostrov v Kolíně, bude se báječně bavit a možná pak, uvolněný a potřebující vybít svou energii, řekne třeba právě vám: „Pojďte, pane či dámo, půjdeme si hrát!“
Více zde. 
 
Skotské hry Sychrov 2012
24. 8. - 25. 8.
Zámek Sychrov
Dvoudenní festival se koná 24. a 25. srpna na státním Zámku Sychrov a je pořádán pod záštitou její Excelence paní Sian MacLeod, velvyslankyně Velké Británie v České republice.
12. skotské hry Sychrov slavnostně zahájí v sobotu ve 12:00 hod pan Václav Rout, hlavní pořadatel, který je mimo jiné jeden z největších příznivců skotské historie a skotského kulturního dědictví v Čechách. Pro návštěvníky je již od pátku od 20 hodin připraven hudební program. V sobotu na hlavní scéně proběhne hudební vystoupení, především skotské a irské hudby, jak skupin z Čech i zahraničí. Vedlejší scéna v zámeckém parku je určena pro taneční a dudácké vystoupení. Součástí programu jsou i přednášky o whisky, degustace whisky a soutěže. Součástí areálu jsou i stánky s občerstvením, kde návštěvníci v případě hladu či chuti ochutnají česká i skotská jídla a jiné speciality. Účelem her je podpora povědomí návštěvníků o skotské kultuře.
Více zde. 

Mácháč 2012
24. 8. - 25. 8.
pláž Klůček
Máchovo jezero
Dvanáctý ročník největšího domácího beach open air festivalu MÁCHÁČ bude opět DVOUDENNÍ! Mácháč 2012 proběhne ve dnech 24. a 25.8. u Máchova jezera na pláži Klůček, která se promění v plážové festivalové městečko s kapacitou více než 10 000 návštěvníků. Areálu s několika pódii, kde vystoupí zahraniční a domácí DJs bude i letos vévodit hlavní stage, která bude umístěna díky speciální konstrukci opět na vodě.
Více zde. 

Moto GP Party 2012
25. 8.
BVV- Pavilon G2
Brno
V sobotu 25. srpna se uskuteční v pavilonu G2 na brněnském Výstavišti velká taneční Moto GP Party za účasti světových DJs. Vystoupí EDX (CH), Miss Nine (NL), Basto (BEL),Federico Scavo (IT) a české hvězdy Mekki Martin, Loutka s Bidlem, Andy Smitth a djka Jaqullin. Nenechte si ujít největší moravskou taneční party s účastí tisíců návštěvníků Moto GP Brno z celého světa.
Více zde. 
 
La Bella Vida
25. 8. 15:00
Malostranské nábřeží
Praha
La Bella Vida, mejdany pod širým nebem plné eklektické elektroniky na Kampě u Vltavy, pokračují letošní třetí edicí. Startuje se v sobotu 25. srpna úderem třetí hodiny odpolední a končí kolem desáté večer. Vstup je, jak už je u Kampa mejdanů zvykem, po celý den
Více zde.

Letní Letná 2012
do 2. 9.
Letenské sady
Praha
Každý rok se posledních čtrnáct dní na konci srpna jindy osiřelý kout parku na Letné na dohled od Pražského hradu rozzáří magickou atmosférou nového cirkusu a divadla. Dospělí sem přicházejí, aby se pod cirkusovými šapitó smáli, dojímali, tajili dech a nechali se pohltit představeními těch nejlepších evropských souborů z oblasti nového cirkusu. Děti sem táhnou své rodiče na desítky pohádek, dětských představení, výtvarných aktivit a pak nechtějí domů, protože se jim zde tak líbilo. A dospělým, i když tvrdí svým nejmenším opak, se zpět také nechce – vždyť odpočívat na trávě, posedět s kamarády u pěnivého moku, nebo se bavit u živé hudby ve festivalové kavárně a baru je tak snadné a návykové…
Více zde. 

Barevná devítka
25. 8. 14:00
park Podviní
Praha 9
Také během letošního léta můžete poznat kus světa. Na cestu po cizokrajných zemích se vydejte tramvají do vysočanského parku Podviní. Právě tam na vás bude čekat spousta chutí, vůní, barev a rytmů z 25 zemí. Multikulturní festival Barevnou devítku pořádá Městská část Praha 9 letos již poosmé, v sobotu 25. srpna od 14 hodin v parku Podviní. Vstup je zdarma.
Více zde. 

Čajomír Fest 2012
25. 8.
Vyšehrad
Praha
V sobotu za úsvitu zahájí festival společná hra na tibetské mísy. Otevře den plný ochutnávek, tradičních čajových obřadů, pouličního umění, tvořivých dílen, gastronomických stánků a prezentace čajové školy. Návštěvníkům se představí čajovny z celé České republiky i Evropy, společně se setkají čajoví profesionálové i ti, kteří jej popíjí jen tak pro radost. Sobotu uzavře za soumraku koncert v basilice sv. Petra a Pavla. V neděli 26. 8. pak bude festival pokračovat odbornou konferencí na téma „Čajová cesta v Čechách.“
Vstup je zdarma, degustační poplatek přijde na 100 korun.
Více zde. 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.