Share |

Headlinerem letošního festivalu Vysmáté léto budou Kosheen

foto: pořadatel

Bristolské trio Kosheen se díky velké oblibě u českých fanoušků do našich luhů a hájů velmi rádo vrací. Tentokrát svoji energickou show představí poprvé publiku v Kadani, kde v termínu 21.7. 2012 proběhne již IX. ročník festivalu Vysmáté léto. I letos jeho pořadatelé chystají dvě hudební a jednu divadelní scénu. 

Na hlavním pódiu vystoupí vedle Kosheen také aktuální slovenský Zlatý Slavík Richard Müller, skupiny Čechomor, Chinaski, Mig 21 nebo Andělem v kategorii „kapela roku“ ověnčení Mandrage.

Program hradní rockové scény láká především na německou skupinu Die Happy, ve které působí u nás stále populárnější zpěvačka Marta Jandová. Návštěvníci se ale mohou těšit také na slovenské Horkýže Slíže a Iné Kafe, Pipes and Pints, X-Left To Die a mnoho dalších.

Kosheen, v jejichž čele stojí charismatická zpěvačka Sian Evans, se dali dohromady v roce 1999. V roce 2001 debutovali deskou Resist, kterou následovala alba Kokopelli a Damage. Letos v červenci by měli svoji diskografii rozšířit o dlouho očekávanou nahrávku Independence, kterou tak pravděpodobně představí i v Kadani. V rámci jejich koncertního programu ale jistě zazní i řada starších hitů, za které vzpomeňme namátkou: Hide U, Hungry, Catch, All In My Head, Overkill nebo píseň Swamp, která se objevila i v oblíbeném krimi seriálu Kriminálka Las Vegas.

Rodinám s dětmi festival nabídne jako vždy i dětský koutek.
Předprodej vstupenek zajišťuje po celé ČR distribuční síť Ticketstream. Aktuálně jsou k zakoupení za 600,- Kč, na místě budou k dostání za 700 korun.

Kompletní informace naleznete na:
www.rockfest.cz


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.