Share |

Co vás čeká na Open Air Festivalu a jak se tam dostat?

repro k akci

Na našich stránkách vás průběžně informujeme o tom, co OAF přichystal, kdo přijede, jak přijedete vy a podobně;) - pro případ, že vám nějaká informace unikla, pojďme si shrnout, co už víme.

ELEKTRO SEKCE
Headlinerem zástupců elektronické hudby na Open Air Festivalu pro rok 2012 se stávááá...

Fatboy Slim. Pravděpodobně není nikdo, kdo by ho neznal. A celkem jistě ho nikdo neviděl v ČR na festivalu, protože si v Panenském Týnci odbude svou premiéru! Těšte se na rytmy Right Here, Right Now a dalších hitů, které vás donutí si zaskákat, zatančit, zařádit a kdo ví co jěště;)

Jako další zástupci elektroniky vystoupí po jeho boku i Gorillaz Sound System, audio-vizuální projekt a jediná příležitost, jak si užít hudbu Gorillaz živě s obří animací. Trojici doplní Bloody Beetroots DJ Set, italské elektro-punkové duo vystupující v černých maskách se svou show. Jestli je neznáte, tak popusťte uzdu fantazii a schválně, co si tak představíte pod tvorbou někoho, kdo tvrdí, že se narodil ve stejném roce jako punk a nechal si tak 1977 vytetovat na hrudník, ale přidal k punku electro, k tomu první desku vydali skoro v garáži a o čtyři roky pozděj už vydali Best of remixes? Hm? Sestavu posílí mix housu a techna v podání berlínského dua Booka Shade. Na pódiu předvedou energickou live show podpořenou obří světelnou podívanou a interaktivní videoprojekcí napojenou přímo na hudební nástroje. Kombinací elektroniky s prvky klasické hudby, rocku i jazzu oslovují nejen fanoušky taneční hudby, ale také jiných žánrů. Rozhodně si je nezaškatulkujete.

V O2 Zóně, která přes den bude přispívat k tomu, abyste dobili baterky, se v noci dočkáte rozjeteho klubu, kde vám díky Djs baterky opět dojdou a vzhledem k tomu, jaká jména tam budou, doufejte, že vám dojdou síly až ráno. ;) Ve čtvrtek se začne oldies Jirky Neumanna, v pátek vyražte na Roba Birche, frontmana britských Stereo MC's, kteří už od 80. let kombinují house, techno, hip hop i acid. Držitel ceny Brit Awards za desku Connected se stejnojmenným hitem se tentokrát představí v DJ setu se svým synem MC Youngmanem. Tu samou noc ho doplní i legenda české taneční scény DJ Bidlo, zahrají i Josef Sedloň a DJ Ketan & Rishin’.

Večery v O2 Zóně zakončí sobotní párty ve znamení londýnsko-berlínské dvojice DJů, performerů a šílenců. Osobnost londýnské klubové scény Jonty Skrufff se předvede po boku Fidelity Kastrow. Za pultem je vystřídá domácí DJ Orbith a Jakub Mildner.

KYTARO SEKCE
Když má Fatboy Slim festivalovou premiéru coby zástupce elektroniky, zástupce kytarové sekce taky. Tedy zástupkyně.

Amy MacDonald. Se svým snadno rozpoznatelným hlasem, směsí popu, folku a indie rocku a hity jako This Is The Life vystoupí tahle sympatická písničkářka v Čechách premiérově. Záda jí budou krýt Mando Diao, alternativní švédská pětice inspirovaná hudbou 60. a 70. let. Že nevíte? I´m gonna dance with somebody, dance with somebody, dance, dance, dance! Už víte, protože tenhle jejich hit vás mohl minout jen v případě, že jste se zdržovali alespoň rok z dosahu rádií, televizí a lidí. ;) A samozřejmě spousta dalších jmen, z českých staří známí Support lesbiens, Nightwork, 100°C, Lety mimo, NiceLand, Mandrage atakdále atakdále.

České kapely po festivalech bude i letos rozvážet RedBull Tourbus, který si loni odbyl premiéru v ČR právě v Panenském Týnci. Autobus se špičkovým zázemím pro kapely i jejich fanoušky, originálním mobilním soundsystémem a vlastním barem přiveze tuzemské leadry několika žánrů.

Za hip hop Prago Union s Katem a Notes From Prague, kteří žánrově podpoří Rizzle Kicks z Británie. Tito mladíci se stali velmi úspěšnými, první fanoušky si získali na youtube, teď už za sebou mají vyspoupení po boku velkých jmen. Vystoupí sice na jiné stagi, ale určitě budou RedBull Tourbus závidět;) Za kytarovky dál na RBTB Charlie Straight a mladíci Kyanid, za elektroniku Tofu Fighters and Soya Bitches a dočkáte se i českého beatboxu v podání Beatburger Bandu, kteří byli druzí na světovém šampionátu Beatbox Battle World Championship!

SUMMER OF LOVE
OAF vrátil SOL na scénu! Populární festival se po dvou letech vrací, tentokrát v podobě Summer Of Love The Night DJ Stage. A rozdělí se ve dvě stage, první, Yes, bude v režii pražského Yes Clubu, Jako jednu z hlavních hvězd představí britskou djskou hvězdu Far Too Loud aka Olivera Cashe s elektro-housovým setem. Z Německa dorazí dvojka Electrixx, která se dala dohromady na tahu;), se svým hardcore-electrem. Starnight Stage, kterou má na starosti DJ MarcoS, nabídne duo Audio:Hertz, významné jméno britské dirty electro house scény. Vystřídá je britský DJ holandského původu Patrick Hagenaar, který se přestěhoval do Londýna, aby zde rozjel kariéru DJ, což se mu úpěšně podařilo.

Open Air Festival toho nabízí mnohem víc, program se stále doplňuje. Aktuality, další informace i seznam všech interpretů najdete na stránkách festivalu www.openairfestival.cz O dalších částech festivalu, jako je dětský program, divadelní, ekologický jěště budeme informovat!

DOPRAVA
Jestli už přemýšlíte, jak se do Panenského Týnce dostat, zvažte tyto možnosti:

Spolujízda - na stránkách www.jizdomat.cz stačí jen najít záložku Open Air Festival Official v sekci Akce a školy, nebo použít widget Jízdomatu přímo na festivalovém webu. Pokud plánujete cestu svým autem a sháníte spolujezdce, jednoduše zadáte svou jízdu, nabídnete volná místa v autě ostatním, a pak už se jen domluvíte, kde k vám přisednou a jak se podělíte o náklady za benzín. Jestli se vlastním autem nechystáte, stejným způsobem máte možnost najít si „svého“ řidiče. Rozhodně se nemusíte bát, že hledání bude problém – Jízdomat.cz už má skoro 22 tisíc uživatelů a v jeden okamžik je vypsáno v průměru 900 jízd!

Hromadná doprava – je tu možnost využít kyvadlovou autobusovou dopravu z Prahy do Panenského Týnce, přímo před festivalovou bránu. Komfortní dálkové autobusy budou vyrážet z Nových Butovic do Panenského Týnce od čtvrtka do soboty a odvezou vás zase zpět do Prahy. Jednosměrné jízdenky za 130 Kč si můžete od 1. června rezervovat na festivalovém webu. V případě, že spoj nebude zcela vyprodaný, budou volné jízdenky k zakoupení přímo u řidiče. Kapacita je ale omezená, takže jedině s lístkem v ruce máte místo jisté.

Kolo – to ocení ti v „dojezdové“ vzdálenosti. OAF nabídne úschovnu pro cyklisty, kde můžete svěřit své věci dohledu ochranky a užívat si bez obav festival.

Vlak - do Panenského Týnce koleje sice nevedou, ale nejbližší zastávka je ve vesničce Vrbno nad Lesy 3 km od OAF. Vlak vyjíždí z Masarykova nebo z Hlavního nádraží. Cesta trvá necelé dvě hodiny i s jedním přestupem v Kralupech nad Vltavou nebo 104 min. bez přestupu.

Všechno potřebné najdete na www.openairfestival.cz


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.