Share |

Na Open Air Festival přijedou Amy Macdonald a Fatboy Slim

foto: pořadatel

Open Air Festival (9. – 11.8. 2012) přichází s pestrou hudební paletou.

Za elektronickou scénu poprvé na českém festivalu vystoupí legenda taneční hudby Fatboy Slim. Kytarové sekci bude vévodit písničkářka Amy Macdonald. Oba interprety doplní dříve ohlášení Mando Diao a Gorillaz Sound System. Hudbu všech žánrů obstarají přední kapely české a slovenské scény. Kromě hudebních zážitků, které rozezní více jak 9 hudebních pódií, festival nabídne sportovní a adrenalinové aktivity, divadlo, workshopy i atrakce pro děti.

„Snažíme se přivážet ze zahraničí interprety, na které dosud fanoušci čekali marně, nebo kteří se u nás dlouho neobjevili. Vyslyšeli jsme četná přání fanoušků a oslovili Fatboye Slima. Je skvělé, že po Faithless a The Chemical Brothers se mohou fanoušci těšit na další párty spolu s Gorillaz Sound System a Bloody Beetroots DJ Set,“ říká Milena Palečková, dramaturgyně festivalu.

Fatboy Slim si po nesčetných zahraničních show pro statisíce fanoušků odbude své premiérové festivalové vystoupení v Česku. Muzikant a producent hudby, která kombinuje elektroniku, big beat, breakbeat a hip hop, obdržel během své více než dvacetileté kariéry mnoho cen MTV i ocenění za celoživotní přínos. Není se čemu divit – rytmus skladeb The Rockefeller Skank nebo Right Here, Right Now rozeznívá kluby a rozechvívá radiové antény po celém světě. Jako další zástupci elektroniky vystoupí po jeho boku i Gorillaz Sound System, audio-vizuální projekt a jediná příležitost, jak si užít hudbu Gorillaz živě s obří animací. Trojici doplní Bloody Beetroots DJ Set, italské elektro-punkové duo v černých maskách.

Elektronickou složku Open Air Festivalu vyváží kytarová scéna a na ní Amy Macdonald. Se svým zvonivým, úderným hlasem, směsí popu, folku a indie rocku a hity jako This Is The Life nebo Mr. Rock And Roll vystoupí před českým publikem úplně poprvé. „Amy Macdonald, která právě chystá novou desku, je jednou z nejhranějších interpretek v českém éteru a doplňuje tak multižánrovost našeho festivalu“ říká Michal Lukeš, pořadatel festivalu. Kytarovou sekci podpoří i Mando Diao, alternativní švédská pětice inspirovaná hudbou 60. a 70. let.

Kromě zahraničních hostů Open Air Festival samozřejmě nabídne i hvězdy české hudební scény. Žádaní vtipálci Nightwork, stálice českého pop-rocku Support Lesbiens, „Andělská“ kapela roku Mandrage, svérázný Xindl X a mnoho dalších hudebníků se představí na několika festivalových pódiích. Další z hostů - 100°C, Lety Mimo a NiceLand - se už teď na jaře společně vypraví na Open Air Festival Tour 2012 po českých městech, která vyvrcholí právě v Panenském Týnci.

Open Air Festival neláká pouze na koncerty, ale i na divadelní zážitky. V šapitó se představí EKG, literárně hudební kabaret Igora Malijevského a Jaroslava Rudiše, Emil Hakl se svým autorským čtením a živá vystoupení televizní show Na Stojáka! Návštěvníci se můžou těšit na oblíbené „stojáky“ Karla Hynka, Lukáše Pavláska a Daniela Čecha.

Kromě hudebního programu klade OAF velký důraz na doprovodnou sekci. Pro celou rodinu je připravena spousta akcí včetně sportovních a adrenalinových aktivit, workshopů nebo atrakcí pro děti. Do festivalu se zapojí také neziskové organizace. Více detailů k doprovodnému programu odhalí Open Air Festival v příštích měsících.

Open Air Festival se svým „zeleným“ zaměřením dostal do vybrané společnosti nejekologičtějších akcí na světě. Komise soutěže A Greener Festival Awards se v obou předchozích ročnících rozhodla udělit pořadatelům cenu, což představuje odrazový můstek a motivaci pro celý tým i tento rok. "V uplynulých dvou ročnících se recyklovalo ještě v průběhu festivalu devadesát procent veškerého odpadu a  letos bychom chtěli tento podíl minimálně udržet. Návštěvníci proto budou mít k dispozici nádobí z ekologicky odbouratelného plastu, budou se vykupovat kelímky a na festivalu, stejně jako v minulosti, budou chodit desítky lidí jako ekohlídky,“ uvedla Dana Dvořáková, ředitelka korporátní komunikace společnosti Telefónica Czech Republic. „Na festivalu je unikátní i to, že udržovat pořádek v jeho průběhu bude pomáhat, mimo jiné, i třídící linka,“ dodala.

Vstupenky si můžete zakoupit v prodejní síti Ticketpro, a to za 880 Kč normální a 1760 Kč VIP. Tyto ceny platí až do konce dubna. Nezapomeňte však na akci 1+1 vstupenka zdarma pro členy O2 Extra Klubu, kde jeden vstup vyjde v přepočtu na 440 Kč a VIP na 880 Kč. Více informací najdete na www.o2extra.cz/klub. Již nyní probíhá také předprodej vstupenek do stanového městečka pro rodiny s dětmi do 12 let. Cena ubytovací vstupenky vč. parkovného je 500 Kč. Kapacita je ale omezená, proto se vyplatí si s jejím nákupem pospíšit.
Majitelé studentských karet ISIC, IYTC,  ALIVE, ITIC  mají právo na 150 Kč slevu z aktuální ceny vstupenek (obyčejné i VIP) v rámci předprodeje v síti Ticketpro i z ceny na místě. Sleva platí od 1. dubna do 11. srpna 2012 a lze ji uplatnit na všech pobočkách předprodejní sítě Ticketpro nebo na oficiálních prodejních kasách v místě konání akce.

Více informací najdete na festivalovém webu www.openairfestival.cz

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.