Share |

Kam vyrazit o víkendu? Máme pro vás tipy.

foto Adam Fusch

Tipy na různé kulturní, sportovní i gastro akce. Dáte přednost Masopustním oslavám, Jizerské 40, literárnímu večeru, kinu, divadlu nebo výstavě?
 
O Zlatou pálku/ Ace of The Base at Café V lese
table tennis and disco night with RADQOHSKI
Černá ovce a bílá vrána naší undergroundový elektro scény, OHYESKI a Call Me Radeq, vytrvávají ve svý snaze rozhejbat tenhle mladistvej, prespektivní, ale línej národ a přicházejí s dalším nášupem diska a oboustrannejch topspinů. Věhlas jejich eventů se začíná pomalinku prokousávat do tištěnejch periodik a není to náhodou. První letošní podnik je výrazem symbolický úcty k otci – zakladateli. Letos tomu bude dvacet let, co Jan-Ove Waldner porazil všemožný penholdery a vyhrál olympiádu v Barceloně. Je proto jasný, že první letošní klání O zlatou pálku nese podtitul Ace of The Base. 17. února sfárejte do sklepa Café v lese, který se na chvilku promění v bzukavý a hemživý náměstíčko olympijský vesničky. Pro větší vobtížnost se nebude hrát na pinčesovým stole, ale na stole švédským, kde místo síťky budou rybí prsty kapitána Igla a celuloidovej míček nahradí sobí masová koule. Pro chvilky intimního oddechu budou připravený švédský bedny. A pozor! Možná přijde i Marie Hrachová!

Café v lese
Krymská 12, Praha 10
vstup/entry 40,-
17.2. 2012 start 21:00
Více zde.
 

The History of Disco /Galerie Rudolfinum
Doprovodný program k výstavě Tak pravil LaChapelle
Disco hudba a kultura vznikla v New Yorku zhruba v polovině 70.let. Disco byla revoluce, svoboda, jednota a láska. Disco bylo chlípné, spirituální, mocné a vzrušující. Disco bylo svaté, undergroundové a nebezpečné. Disco bylo hladové, gay a určitě nebylo blonďaté. Dříve než komerční úspěch překroutil disco do polyesterové perverze a vrhnul do náruče mainstreamu, byla to nejvíc sexy, žhavá a spásná taneční hudba. Disco bylo poetické, velmi lyrické, mohlo být experimentální a hluboké a vždy velmi funky. Byla to emancipace. Mnoho lidí spojených s discem v první polovině 70.let nelibě nese označení “disco”, ale nemají alternativní jméno. Cítili pouze potřebu odlišit kluby a hudbu kterou milovali, funky oduševnělou hudbu a malou drsnou scénu od toho, čím se disco nakonec stalo a jak ho většina lidí vnímá dnes.Přednáška Martina Mikuláše o historii disca začne v 18:30 
Po úvodu do disco kultury následuje film Studio 54 o legendárním disco klubu v původním znění.
Frivol Impromat
začátek ve 21:00
Improvizační hudební souboj Frivol Impromat přinese po filmu a přednášce praktickou ukázku, jak by disco mohlo vypadat dnes s živými muzikanty.
Na podkladu dobových groovů a beatů DJ Martina Mikuláše se v souboji o Krále Disca utká šest muzikantů české klubové scény.
 To vše v bizarním spojení Sloupového sálu Rudolfina a disco flitrů. Diváci s podporou MC Aaarghh svým potleskem rozhodnou, kdo si odnese trofej v podobě invertované disco koule.  
 
Kavárna Galerie Rudolfinum (Sloupový sál)
Alšovo nábřeží 12, Praha 1
 17.2. od 17:30 h Více zde.
 
 
 
Mistrovský koncert Alexeje Botvinova v Rudolfinu
Klavírní virtuóz Alexej Botvinov, jeden z nejlepších pianistů současnosti, zahraje ve Dvořákově sále pražského Rudolfina skladby Johanna Sebastiana Bacha, Frédérica Chopina a Sergeje Rachmaninova.
Alexej Botvinov koncertuje v mnoha zemích celého světa a všude jej provázejí pochvalné kritiky a nadšené reakce publika. V recenzích prestižních médií bývá označován za vůbec nejlepšího interpreta Rachmaninova, mistra na vrcholu kariéry, geniálního klavíristu s brilantním interpretačním stylem, který dokáže posluchače hluboce dojmout...

Rudolfinum, Dvořákův sál
 19. 2. od 18 hodin Více zde.
 

Violent Boombox v Lucerna Music Baru
Žádný růžový gatě, svetry a jaguáří slipy. Měkkýmu rapu zvoní umíráček, přijíždí fuckin Vinnie Paz! Těžkotonážní raper z Phillie, Jus Allah a DJ Kwestion to nehrajou na nostalgický slzení. Vinnie má po třech letech od posledního pražskýho JMT koncertu novou desku Jedi Mind Tricks – Violence Begets Violence, která kope, jak se na JMT sluší a patří a k tomu ještě z rukávu sype mixtape The Priest Of Bloodshed. A protože je to kluk štědrá, dává ho k mání úplně zadarmo.

Violent Boombox
19.2.2012, Lucerna Music Bar, Praha
Jedi mind tricks(Vinnie Paz, Jus Allah, DJ Kwestion) /USA/
 Support DJs: Fatte, Zerwox, Wuty. Více zde.
 
 
 
 
Jazz 4 kontinentů v Jazz Dock
Gospel Limited (contemporary gospel)
Hlavní podíl repertoáru tohoto mladého smíšeného pěveckého sboru tvoří moderní gospel, emotivní duchovní hudba vycházející z černošské hudební tradice. Nový vývoj odstartoval v šedesátých letech Edwin Howkins svojí úpravou žalmu Oh Happy Day a gospel se stal žánrem ovlivňujícím i další hudební proudy, jako soul, hip-hop a sám byl jimi opět zpětně ovlivňován a obohacován (choir,p,dr,b).

 Jazz Dock Janáčkovo nábřeží 2 (náplavka)
Praha 5 - Smíchov
18. 2. od 19 h
 Vstupné 120 Kč, jun/sen 90 Kč. Více zde.

 
Elektra with Sebastien Leger(FR)/Fléda
Zkusme lehce pootevřít ústa a s mírným pokusem o „mečení“ vyslovme jméno Sebastie Ležér, s tím, že poslední slabiku artikulujeme dostatečně ležérně. Právě jsme se společně naučili, jak se francouzsky řekne „světlo“ a zároveň víme, jak nezkomolit jméno jednoho z nejlepších DJů země galského kohouta, který se díky svému talentu dokázal prosadit po celém světě. Sám Léger se označuje za techno propagátora, i když některá média o něm mluví jako o typicky housovém DJi a producentovi. Z pohledu běžného českého klubového návštěvníka ho však můžeme s klidem zaškatulkovat do kategorie tech-house, který nepůsobí lacině a dokáže pobavit všechny, kteří očekávají silnější hudební zážitek v podobě setu, který je protkaný barvitými i rázně energickými pasážemi. Ostatně zkuste si zadat na YouTube názvy známých hitů jako jsou „Hit Girl“, „Hypnotized“ nebo „Aqualight“ a posuďte sami, kam byste Légerovu produkci, potažmo koprodukci s Chrisem Lakem, zařadili.

17. 2. od 20 h
 Fléda, Brno . Více zde.
 
 
LomoKino Workshop v Leporelo+
Leporelo+ vás zve na LomoKino Workshop. Tento víkend společně a konečně otestujeme LomoKino a všechna dostupná příslušenství a uvedeme první ze série československých LomoKino pohlednic.
18.2.2012 od 14:00 v kavárně Leporelo+ v Brně
Více zde. 

Factory Fashion Market č.6 - Trh s módou v Brně
Další díl Factory Fashion Marketu s podtitulkem Fashion is Art! proběhne 17. - 19. února 2012 na Stadionu, Kounicova 22. Únorový FFM bude opět třídenní - od pátku do neděle - a zdarma. Již pošesté se na jednom místě sejdou návrháři a designéři, aby představili návštěvníkům svoji originální tvorbu. Nebudou chybět módní přehlídky a Djs W.Dj a Peter Pea. Těšit se tentokrát můžete na speciální dávku slovenských tvůrců.
Více zde. 
 
 
Žižkovský masopust
Čtyřdenní oslavy masoputu ve velkém stylu si užijete na pražském Žižkově! Bohatý program vyvrcholí v úterý velkým masopustním průvodem, v hospodě U vystřelenýho oka a na náměstí Jiřího z Poděbrad budou také probíhat vepřové hody, jak se patří.
19. února bude hospoda U Vystřelenýho oka nabízet masopustní hody
21. února budete moci na náměstí Jiřího z Poděbrad ochutnávat tyto speciality:
Pravá masopustní zabijačka (ovar, jelita, jitrnice, zabijačkový guláš a polévka
Čerstvé domácí uzeniny
Kozí, kravské i ovčí sýry
Nakládané pochutiny, ohřívané taliány, domácí sekaná a grilované ryby
Zábava bude probíhat také v Paláci Akropolis a v kině Aero.
So 18. února 2012 – Út 21. února 2012
Žižkov
Praha 3 Více zde.
 
 
 
16. Kulturní večer - Speciál v Internet Café Palmovka
V rámci družby vystoupí Příležitostné sdružení nezávislých autorů z Čelákovic a kapela BRANDEVU z Brandýsa nad Labem v literárně - hudebním revue.
Učinkují:
Jakub Pech - novinář na volné noze
Jan Duhajský - básník a divadelník
Luboš Svoboda - studuje nová média v Praze na FSV
Jiří Zradička - v současnosti knihovníkem v Brandýse nad Labem
Kapela Brandevu staví na freejazzové improvizaci a drum' n' bassových rytmech.
 
Internet Café Palmovka
17. 2. od 19:30 h.
Vstup volný.
Vacínova 6, Praha 8
Více zde.
 
 
Jesenická 40
Jesenická 40 je jedinečný závod v běžeckém lyžování klasickým stylem na 40 km dlouhém okruhu, přírodou Jeseníků, se strojově upravenou stopou, zajištěný značením, občerstvovacími stanicemi, teplým občerstvením a doprovodným programem v cíli.
Pro každého, kdo si netroufne na hlavní trasu, nebo si chce třeba jen odběhnout pár kilometrů na pohodu, je nachystána trasa na cca 20 km, zkráceného závodu, kterou zaručeně zdolá opravdu každý.
Trasa hlavního závodu odstartuje od přehrady Krásné a povede přes Anenský dvůr, dále nad Hraběšicemi, přes Traťovku, Hvězdu, Rabštejn Skřítek a zpět na Krásné. Zde se bude nacházet celé zázemí závodu.
Kategorie:
Muži (ročník 1995 a méně)
Ženy (ročník 1995 a méně)
Děti (1996 a více)
Vyhlašování v 16:30hod. - první 3 závodníci v každé katergorii – věcné ceny. Po vyhlašovacím ceremoniálu tombola o věcné ceny.
Výdej startovních čísel a registrace na místě: pátek 17.2.2012 (14-20hod.) Výdej startovních čísel pro předem přihlášené se zaplaceným startovným i v den závodu: 18.2.2012 (6-8hod.)
Start
Hlavní závod (40km) v 9:00hod.
Zkrácený závod (20km) v 10:30hod.
V případě nedostatečné sněhové pokrývky v okolí města Šumperk se závod přesouvá do vyšší nadmořské výšky na náhradní trasu.
Více zde.
 
 
Work, Shop and More / turné po ČR
Ve druhé polovině února 2012 se na koncertních podiích České republiky (Ostrava, Zlín, Brno, Trutnov, Chrudim, Praha, Písek, Karlovy Vary, Ústí n. Labem) představí speciální projekt. Kapela Work, Shop and More, složená z vynikajících českých muzikantů, si na své turné, podporující vydání jejich třetího studiového alba Many Faces, pozvala jako hosty americkou černošskou zpěvačku Fredu Goodlett, dále držitelku Thálie Dashu a DJs Ollgoy a Mersi. Hudební show dotvoří vizuální projekce.
Více zde.
 
Výstava Tauromauqia - Picasso, Dalí, Goya, Filla, Čapek
Na jednom jediném místě si návštěvníci budou moct prohlédnout díla od největších světových mistrů (Pablo Picasso, Salvador Dalí, Francisco Goya) až po české meziválečné umělce (Emil Filla, Karel Čapek). Téma všech těchto umělců je společné: býčí zápasy. Právě o tomto kontroverzním tématu přináší výstava živé a poutavé svědectví. Kromě mimořádného estetického zážitku tak Tauromaquia návštěvníkům zprostředkuje i atmosféru nedílné části španělské kultury.
V Obecním domě
nám. Republiky 5, Praha 1
Více zde.
 
 
Block city - Téma městského bydlení a masové výstavby
Téma městského bydlení a masové výstavby přitahuje pozornost nejen architektů, urbanistů či sociologů, ale i široké veřejnosti. Není proto divu, že výstavě BLOCK CITY, která je od 1. února do 2. března k vidění v pražské Galerii Jaroslava Fragnera, předchází pověst návštěvnického trháku. Prezentuje totiž patnáctiletou práci nizozemského architekta Barta Goldhoorna, který pro rotterdamské bienále architektury zmapoval historické, současné i možné budoucí podoby hromadného bydlení v podobě velké putovní výstavy. V případě České republiky je téma spojeno se sídlišti, paneláky nebo v novodobém žargonu satelity – sídelní kaší. Ve světě však lze za posledních padesát let vysledovat mnohem pestřejší a ovšem i kontroverznější projekty. Návštěvníci galerie se tak mohou těšit na ukázky realizací, od individualizovaných čtvrtí v západní Evropě až po sovětská sídliště, i utopické koncepty.

Galerie Jaroslava Fragnera
Betlémské nám. 5a, Praha 1
Více zde.
 
 
Mrchy - Café teatr Černá labuť
Brutální krimikomedie o věrnosti, zbabělosti, přátelství, penězích a sexu, ale hlavně co když to byla láska?! Rozuzlení je šokující! Intimní divadlo Bláhové Dáši.
režie: Irena Žantovská
hrají: Dana Batulková, Dáša Bláhová, Nina Divíšková a Lenka Skopalová

Café teatr Černá labuť
Na Poříčí 25, Praha 1
Více zde.
 
 
Battle Night po devatenácté v Rokáči!
Rapová akce Battle Night se stala za dobu své existence opravdovou legendou. Mnohými milována, ale i zatracována, přesto si stále žijící svůj dlouhý život, to je Battle Night. A kdo se vlastně na pódiu kromě soutěžících freestylerů představí? Těšit se můžete na headlinery v podobě dua James Cole a dj Scarface, show složená z průřezu deskami Halucinace z třetího patra, Supercrooo, Kapitán Láska nebo třeba Jed na krysy, u které se rozhodně nudit nebudete. Další hosté jsou slovenští Freestyle Assasins aka Zverina a Shomi, dj Pyel, H.Z.M., Dezert. Kromě rapu se tentokrát mohou těšit na show "par excellence" i příznivci beatboxu. Tentokrát bude hostem pro tuto disciplínu "BeatSolčy" .

Sobota 18.února, 19:00
Rock Café, Národní 20, Praha
Více zde.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.