Share |

V Aeru se chystá další Festival otrlého diváka

foto Aero

Další ročník oblíbeného otrlého festivalu proběhne v pražském kině Aero 14. - 19. února.

Festival otrlého diváka se již poosmé zaměří na filmy, které se určitým způsobem vymykají standardním normám filmové estetiky a nárokům běžného filmového diváka. Ani letos nebude chybět řada doprovodných programů, které zpestří filmovou nabídku a diváky obohatí o nové zážitky. Těšit se mohou například na němý film s živým hudebním doprovodem či interaktivní projekci.

Ve zdravém těle zdravý duch

Ústředním tématem osmého ročníku, které se prezentuje skrze letošní grafickou koncepci i znělku, jsou aerobní filmy neboli snímky oslavující tělo v pohybu za dostatečného přísunu vzduchu.

„Letos bylo naším cílem sestavit vyvážený kondiční program, který uspokojí rekreační i vrcholové otrlce. Momentální formu návštěvníků prověří tradiční mix šťavnatých novinek, klasických hororů, filmového braku i ryze extrémních titulů, okořeněný peprnou erotikou a kolektivními zážitky z interaktivních projekcí,“ říká k letošnímu ročníku jeden z otrlých dramaturgů, Petr Šaroch.

„Uvedeme jednak pár vyloženě sportovně zaměřeně obskurit, jako je pozapomenutý slasher s vše říkajícím názvem Vražedný aerobic a zetkový akční snímek Gymkata o tajném agentovi, jenž bojuje proti komunismu smrtonosnou kombinací gymnastiky a karate. Ale dojde samozřejmě i na snímky o zdravém pohybu na zdravém těle, jimž bude vyhrazen sobotní půlnoční program v sále i předsálí kina Aero,“ láká diváky dramaturg Jiří Flígl.

Co letos nesmí chybět

Nebyl by to Festival otrlého diváka bez svého maskota, mexického neohroženého reka El Santa. Divákům se představí v celovečerním filmu El Santo proti televiznímu vrahovi, jemuž bude předcházet krátký film El Santo proti byrokratům. Dále v nabídce filmů nesmí chybět miláček publika, filipínský neohrožený agent 00 ztvárněný liliputem Weng Wengem.

Po předloňském úspěchu Nekromantika 2 se také vrací formát Otrlý Valentýn. Festival nabídne hodnotnou alternativu pro všechny, kterým se tento svátek příčí a naopak ocení jiné než tradiční podoby lásky.

Také opět dojde na populární formát Aero naslepo pro otrlé - projekce, kdy diváci předem nevědí, jaký film zhlédnou, a dávají se tak zcela všanc rozmarům dramaturgů. Ani letos nebudou diváci ochuzeni o český příspěvek, který je důkazem, že slovo „horor“ nemusí jen popisovat tristní úroveň české kinematografie.

Vstupenky a rezervace

Vstupenky lze koupit na pokladně kina Aero od 25. ledna, rezervovat vstupenky je možno od téhož dne prostřednictvím www.kinoaero.cz nebo na telefonu 608 33 00 88 (po-pá 10.00 – 17.00).

Cena vstupenky je 100,- CZK.

Podrobné informace o programu a organizaci festivalu na

www.otrlydivak.cz

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.