Share |

Kalifornská dvojčata The Garden uslyšíte v Pilot klubu

foto: pořadatel akce

A.M.180 present
THE GARDEN (US, Burger Recs)
+ LO/VE (CZ)
pondělí 17.února 2013
Pilot klub 20:00
 
Z Kalifornie, konkrétně z města Orange, přijíždí do Prahy v současnosti možná nejvýraznější tvář nabitého katalogu tamního labelu Burger Records: dvacetiletá dvojčata Wyatt a FletcherShearsovi pocházejí z muzikantské rodiny a už od puberty hráli v mnoha místních víceméně obskurních kapelách a projektech. Pak si ale uvědomili, že nejlíp jim to hraje spolu, a tak vznikli zhruba před třemi roky THE GARDEN. Se svými skate-punkovými, hardcoreově přímočarými songy, které shromáždili které shromáždili zatím v nejreprezentativnější podobě na dlouhohrající desku TheLife And TimesOf A Paperclip, slaví celosvětový úspěch. Jejichu hudba je hodně weird, písničky jsou obvykle postavené na jednom úderném riffu, jeho opakování a absurdních textových hříčkách, přitom zřídka přesáhnou dvouminutovou stopáž. Ačkoli bývají řazení k punku, sami se hlásí spíš ke klasickému post-punku s přesahem k newwave typu Minutemen nebo KillingJoke. Stoupající věhlas přiživují THE GARDEN intenzivním koncertováním - a nutno říci, že na něm má podíl i nepřehlédnutelný androgynní zjev dvojčat Shearsových. Díky tomu se dostali do hledáčku módní značky Yves Saint-Laurent, pro kterou byli tvářemi podzimní kampaně 2013. Tahle značka se pravidelně zaměřuje na výrazné zjevy z indie scény, nedávno pro ní pózoval třeba Ariel Pink, ale třeba také Kim Gordon nebo svého času Beck. A právě Ariel Pink je podepsaný coby producent pod zatím úplně nejčerstvějšími nahrávkami THE GARDEN – výsledek je k poslechu tady: https://soundcloud.com/#the-garden-twins
 
Dost bychom se divili, kdyby frajírkům z The Garden nebyly brzy undergroundové kluby těsné. Přijďte si je v pondělí do Vršovic poslechnout právě když jsou na cestě na vrchol.
 
http://thegardenmusic.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/TheGardenVadaVada
 
Předskočí holka-kluk dvojice kytara-bicí nazvaná LO/VE, experimentující při koncertech se zvukem i formou. Objevili se v nedávné anketě severu aktuálně.cz zaměřené na kapely a projekty, které v roce 2014 „pohnou zdejší alternativní scénou“.
 
https://www.facebook.com/L0VEcrew?fref=ts
 
Vstup 200,-


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.