Share |

Jste v Českém ráji? Koukněte na Kozákov na longboardovou jízdu

Poblíž Turnova vrcholí už pátý ročník longboardové akce Kozákov Challenge.
Už od 22. července se tu závodí v jízdě z kopce na longboardu. Trať vypadá hodně dobrodružně (závodníci naberou rychlost až 100 km/h) a atmosféra je více než příjemná.
 
Info od pořadatelů:

Pátý ročník slavného závodu na slavném kopci. Tradiční mezinárodní sraz všech příznivců downhill skateboardingu. Longboardy svištící rychlostí přesahující 100 Km/h, buttboardy a streetluge ve všech provedeních. Kompletní světová špička soutěžící o prestižní trofej a nikdy nekončící party. Všichni zváni, všichni vítáni, vstup samozřejmě zdarma.

 
Postřehy z místa:
Na Kozákov jezdí někdo lyžovat, ale kopec se dá využít i jinak. Asfaltová silnice plná zatáček (lemovaných balíky slámy, do kterých lze žuchnout) se vhodně využívá pro ježdění, které slabším povahám nahání trochu strach. Na kopci ovšem vládne ohromně milá atmosféra. Jezdci z řady zemí a jejich partičky si to tu užívají a večer po závodech kalí ve stanu u dobře zásobeného baru a hudby, jejíž hlasitost nikomu nevadí.
Byla jsem tam vlákána na páteční večer coby DJ a takhle pohodové a nadšené publikum není zdaleka běžný úkaz. Udělat takovouhle akci - od organizace samotného závodu přes navezení a odvezení vší té slámy, cedulí a kelímků - musí být docela dřina, ale nikdo si tu nestěžuje. Akce nese punc nadšenecké záležitosti dělané proto, že ji někdo dělat chce, nikoli pro to, aby to byl "event", který se bude "prezentovat." Je to znát na každém panáku, který vám naleje milá holka na baru. Přes relativně skromné podmínky tu nic nechybí všechno funguje, jak má - a kvůli super atmosféře je příjemné tu být, i když prkna třeba pouze obdivujete z bezpečné vzdálenosti a nemáte úmysl zjišťovat, jaké je jet tou stovkou po asfaltu..
 
FB: https://www.facebook.com/events/344738048977553/
Info a video z r. 2012 najdete na  http://kozakovchallenge.cz
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.