Share |

Jatka78 představí zahraniční hvězdy nového cirkusu

foto: pořadatel akce

Od 29. listopadu do 3. prosince se v nově otevřeném kulturním prostoru Jatka78 v pražských Holešovicích vůbec poprvé představí v rámci akce “Cirkusový jatka” zahraniční soubory nového cirkusu. První dva večery speciálně připravený projekt Analog, ve kterém účinkují přední akrobati, žongléři, tanečníci a performeři z Berlína doprovázeni živou hudbou. Tři večery na Jatkách78 pak budou patřit dánsko-francouzsko-španělské formaci Sisters, která přijede s představením Clockwork plným prvotřídní akrobacie. “Oba soubory nabídnou divákům skvělé zážitky z oblasti nového cirkusu. Přesně takové soubory chceme v Jatkách78 uvádět - představují to nejlepší ze současného světového divadla,“ láká Rosťa Novák, principál souboru Cirk La Putyka, který Jatka78 provozuje. Vstupenky jsou již v prodeji v síti Ticketportal nebo na pokladně divadla, která je otevřená každý hrací den 90 minut před začátkem představení.
 
Více informací na www.jatka78.cz
 
První z vrcholů zahraničního novocirkusového programu v Jatkách78 přijde 29. a 30. listopadu. Analog je speciální představení, které exkluzivně pro nový prostor připravilo mezinárodní uskupení předních akrobatů, hudebníků a tanečníků, kteří v současné době působí v Berlíně. Vůdčí osobnosti projektu Ethan Law a Florian Zumkehr vezou do Prahy partu přátel, umělců, kteří se zdejším divákům představí poprvé a nabídnou dva večery plné mistrovského provedení novocirkusových disciplín od žonglování, přes acro yogu, hand to hand akrobacii, čínskou tyč až po tanec, vše doprovázené živou hudbou a zpěvem.
 
První tři prosincové dny pak industriální prostor Jatek78 obsadí mladá trojice Sisters, jejíž členové vystudovali novocirkusovou školu ve Stockholmu a patří k progresivní severské větvi tohoto žánru. Představení Clockwork je nabité energií a nabízí cirkusové disciplíny, které v České republice nebývají často k vidění - například čínskou tyč nebo German wheel. Inspirací tvůrcům se stal hodinový strojek a dokonalá souhra a načasování v jeho útrobách. Stejně jako kolečka strojku jsou umělci na scéně na sobě naprosto závislí, mentálně i fyzicky - tanec rukou, nohou, hlav a těl spojuje tři jedince v jediný organismus. Představení Clockwork bude uvedeno ve spolupráci s Cirqueonem – Centrem pro nový cirkus, za podpory EU, projektu Culture Cirkus work Ahead!
 
Video na YouTube zde. // Trailer tady.
 
Jatka78 jsou otevřeným prostorem, který nabízí ideální podmínky pro žánr nového cirkusu, současného tance, pohybového i činoherního divadla. Od 5. listopadu do 19. prosince zde probíhá Preview, zkušební provoz, který nabízí představení vůdčích osobností české progresivní scény: souboru Cirk La Putyka, který projekt Jatek78 inicioval, dále SKUTR, 420PEOPLE, VOSTO5, Lenka Vagnerová and company, Činoherák Ústí nebo 11:55. Přesný program je uveden na www.jatka78.cz, vstupenky jsou v předprodeji v síti Ticketportal a na místě v hrací dny vždy hodinu a půl před začátkem představení. 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.