Share |

Jak si užít festival s malým dítětem? Na Pohodě v pohodě - díl 1.

Je známo, že trenčínský Pohoda festival je přátelský i k dětem.
Chtěli jsme se o tom tento rok sami přesvědčit a odjeli na něj spolu s naší 10měsíční dcerou.
Co nás čekalo? Jako rodina s dítětem do 6 let jsme mohli parkovat na VIP parkovišti hned u vstupu do areálu. Vzhledem k počtu věcí, které jsme s sebou vezli, to bylo k nezaplacení. Na bezpečnost dětí a jejich pohodu je kladen důraz po celý festival. Při vstupu je každé z dětí zaregistrováno a dostane identifikační pásek s telefonním číslem na jednoho z rodičů.
Na základě naší zkušenosti doporučujeme rodičům přijet do areálu mimo špičku. Registrace dětí totiž probíhá ve stejném okénku jako prodej lístků a akreditace novinářů. Vyhnete se také frontám před samotným příjezdem na parking.
Pohoda festival nabízí rodičům s dětmi ubytování ve stanovém městečku v prostorách Daylong Kids parku. Městečko je umístěno prakticky uprostřed areálu mimo směr reproduktorů z obou hlavních stagí. Jsou zde k dispozici keramická WC a dvě sprchy s teplou vodou. U vstupu je také možnost zapůjčit dětem dřevěný vozík na přepravu, zdarma zde také dostanete špunty do uší a opalovací krém.
 
Letos bylo stanové městečko téměř zaplněno už ve čtvrtek večer a v sobotu organizátoři evidovali 250 stanů. Velice jsme ocenili hrací koutek, kde si děti mohly po celý den hrát, a také bohatý doprovodný program (loutkové divadlo, taneční vystoupení, pohádky, nafukovací atrakce), který probíhal po celou dobu konání v Daylong kids parku. Hračky pro děti poskytly společnosti Janod a Ikea. V prostorách dětského koutku byly k dispozici lavice a stoly, kde každé ráno rodiče s dětmi snídali. Fajn. Od nás pro tuto chvíli vše, další postřehy a zajímavosti brzy.
 
Text: Pavlína Švejdová
Foto: Radek Chlubna

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.