Share |

Hrůzostrašný zájezd ze slevového portálu

foto: sxc.hu

Rozhodli jsme se s partou kamarádů vyzkoušet zájezd z jednoho populárního slevového portálu - "Autobusem do Toskánska". Odjezd ve čtvrtek, návrat v neděli. To vypadá jako 4 dny, že? Ale to by to nesmělo být naším autobusem...

Zájezd měl zahrnovat jízdu luxusním autobusem, přespání ve **** hotelu se snídaní, návštěvu měst: Florencie, Siena, San Gimignano, Pisa a zastávku u moře v Solvay Rosignano. A taky delegáta.

Autobus přijel o hodinu později, byl sice dvoupatrový ale vrzal, skřípal, nesnesitelně klimatizoval a vůbec byl tak nějak v rozkladu až do té míry, že jsme se na Rozvadově rozhodli koupit lepicí pásku a zalepit větráky, reproduktory, připevnit držátka a vše co bylo tak nějak potřeba dát dohromady. Delegátka nám ji dokonce na čas vzala a šla s ní opravovat první patro. K tomu všemu nám pouštěli brak Slunce, seno, erotika.

 Noc v autobuse proběhla otřesným způsobem, řidiči neustále vypadával kvalt, jeli jsme nejvíc snad na dvojku a občas kličkovali po silnici takovým způsobem, že na nás mnoho aut troubilo. Kdo neusnul, tak trnul strachy. Kdo neměl cestovní pojištění, zkoušel si ho ještě zpětně udělat on-line, protože to vůbec nevypadalo dobře.

Naši řidiči byli očividně najatí pouze na tuto akci, jejich věk byl přinejmenším diskutabilní, protože vypadali zhruba na sedmdesátku. Pravděpodobně měli oba řidičský průkaz typu "C", ale absolutně nezvládali dvoupatrový kolos, který jim byl svěřen. Měli jsme opravdu strach, jízda byla šílená, jednou jsme skončili i na svodidlech a drobného bourání při vybírání různých zatáček a kruhových objezdů už jsme si posléze raději skoro ani nevšímali. Neustále jsme se ztráceli a 90 km vzálenost jsme jeli třeba čtyři hodiny bez jediného vysvětlení. Delegátka nám neustále lhala a nikdy se za chybu ani neomluvila. Například odmítnutí zastávky na WC na pumpě nám vysvětlila tak, že přestávka nebyla proto, že pumpy byly buď malé, nebo zavřené. Čtyřhodinovou zajížďku zase tak, že prý jsme se neztratili, ale cestou byla objížďka. Klepali jsme si na čelo, protože někteří z nás opět viděli, jak jsme minuli odbočku na dané místo a omylem vjeli na dálnici.

Nocleh v hotelu, ve kterém se netopilo a celou noc jsme se třásli zimou, se snídaní, která vyžadovala ostré lokty, aby se člověk vůbec dostal třeba jen k pečivu taky stála za to. Dále "rozchod" 4 hodiny na prohlídku Florencie, 3 hodiny na Sienu, necelé 3 hodiny v Pise (kam jsme ale kvůli bloudění dorazili až když už bylo vše zavřené a byla tma), 2,5 hodiny v San Gimignanu, a 30 minut u moře na chemicko-tropických plážích Solvay Rosignano, často s tím, že jsme od hlavních památek parkovali třeba půl hodiny chůze.

To celé jsme absolvovali za 67 hodin.

Konečné skóre: ve městech a na pláži jsme strávili 13 hodin, 8 hodin jsme mrzli hotelu a 44 hodin jsme proseděli v autobuse a trnuli hrůzou.

Co z toho plyne? Slevové portály a nákupy na nich jsou pro dost dobrodružné povahy.

Foto: sxc.hu

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.