Share |

Grammy oceněný Kronos Quartet vydává nové album

foto Colors of Ostrava

Americký Kronos Quartet, nejznámější světový smyčcový kvartet interpretující soudobou vážnou hudbu, který vystoupí 12. července na letošním ročníku Colours of Ostrava, vydává nové album s názvem Music of Vladimir Martynov.

Na letošním ročníku Colours of Ostrava vystoupí Kronos Quartet ve čtvrtek 12. července na společném projektu UNIKO s dvěma jedinečnými finskými hudebníky. Na pódiu se představí fenomenální akordeonista Kimmo Pohjonen a hráč na elektronické bicí a tvůrce samplů Samuli Kosminen. V multimediálním projektu nazvaném Uniko diváky zasvětí do novodobé hudby 21. století, která vychází z různorodých hudebních žánrů – minimalismu, elektroniky, moderní klasiky, hrdelního zpěvu a rocku. Zdánlivě neslučitelné spojení hry smyčců světoznámého kvarteta s lyrizující i běsnivou hrou Pohjonena a samply Kosminena, spojení severského mysticismu s živou energickou hrou kvarteta na společném koncertu bude přjemným hudebním zážitkem.

Grammy oceněný Kronos Quartet je proslulý neobyčejným pronikáním do zcela odlišných hudebních žánrů - minimalismu, jazzové avantgardy, rocku, popmusic, filmových soundtracků nebo world music.Kvartet již natáčel skladby Šostakoviče, Pendereckého, Jimiho Hendrixe, Astora Piazzolly nebo Bély Bartóka. Skládali pro něj Arvo Pärt, Phill Glass, Terry Riley i Steve Reich. Spolupracoval s Davidem Bowiem, Allanem Ginsbergem, Björk, Damonem Albarnem, Dave Matthewsem nebo Hazmat Modine.

11. ročník Colours of Ostrava se uskuteční od 12. do 15. července 2012 v novém a unikátním prostřední Dolní oblasti Vítkovice. K dalším potvrzeným kapelám patří například fenomenální zpěvák Bobby McFerrin, islandská zpěvačka Björk, britští Portico Quartet nebo američtí Animal Collective.

Festival nabídne během čtyř festivalových dní na 10 scénách přes 150 kapel, DJs, filmů, diskusí, workshopů či divadel včetně největších hvězd světové hudby.

Více informací na www.colours.cz .

Oficiální stránka Kronos Quartet: www.kronosquartet.org


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.