Share |

GOETHE-INSTITUT: Knihovna je místem na hraní. Přijďte ve čtvrtek na turnaj, vstup je zdarma

foto: Štěpán Pech

Knihovna Goethe-Institutu zve širokou veřejnost na turnaj deskových her. Odpoledne 22. ledna zde bude pro  všechny, kdo si rádi hrají a rádi vyhrávají, připraven atraktivní soutěžní program, který doplní otevření hravé prostorové instalace SUCK THE BALLS! ve vstupních prostorách institutu.
 
„Naše knihovna není jen místem na čtení, ale také na hraní,“ vysvětluje vedoucí knihovny Goethe-Institutu Eva Vondálová: „Na třetí lednový čtvrtek, konkrétně na 22. ledna odpoledne, jsme pro naše návštěvníky připravili turnaj plný her a výher, na kterém představíme ty nejlepší deskové hry ze současného Německa“, dodává Vondálová. Uvedena bude tak kolekce her, která trvale rozšíří nabídku knihovny. 
 
Pro účast na tomto odpoledni nejsou dobré znalosti němčiny vždy nezbytně nutné – stačí se spolehnout na svůj hráčský instinkt. Ten hodlá Goethe-Institut v hráčích podpořit i nabídkou atraktivních cen. V knihovně se totiž bude hrát mj. o prestižní jazykový kurz, německou deskovou hru roku 2014 Camel up, o velkorysé poukázky na knihy či o vstupenky na probíhající výstavu NO PAIN NO GAME a mnoho dalšího.
 
Turnaj bude probíhat od 14:30 do 18:30 hodin a účast je zdarma. Předchozí přihlášení účastníků je možné na adrese infobibl@prag.goethe.org.
 
Pořad Místo na hraní: knihovna je součástí projektu HRÁČSKÝ INSTINKT!, v jehož rámci pořádá Goethe-Institut nejen hru herní turnaj, ale také např. interaktivní výstavu NO PAIN NO GAME, která je až do 8. února přístupná v Národním technickém muzeu, nebo hravou prostorovou instalaci SUCK THE BALLS!, jenž bude mít svou premiéru ve vstupních prostorách Goethe-Institutu ve stejný den, tedy 22. ledna. Bližší informace o celém projektu jsou k dispozici na webových stránkách HRÁČSKÝ INSTINKT!.
 
www.goethe.de/praha


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.