Share |

Gejši a samurajové s leskem českého křišťálu

Bondage, motivy gejši a tajné příběhy žen na cestách inspirovaly nejnovější kolekci vlivného návrháře Bibhu Mohapatry. Designér na své modely opět použil křišťály Preciosa. Předvedl je v rámci posledního newyorského týdne módy (New York Fashion Week).
 
Pracovat s Preciosou a dotvářet mé návrhy jejich úžasným křišťálem je nesmírně obohacující,‟ popsal Bibhu Mohapatra.
 
Bibhu Mohapatra, známý svými propracovanými večerními šaty a romantickou estetikou, tentokrát vsadil na dramatické drapérie a výstřihy. Ty konfrontují ustálené genderové role žen a stereotypy ženského odívání. Křišťály preciosa podtrhují tradiční japonské vzory a tisky užité v kolekci.
 
Ve chvíli, kdy jsme viděli první skici z kolekce pana Mohapatry, věděli jsme, že výsledek bude dechberoucí. Ohromila nás koncepce a práce s křišťálem Preciosa v naprosto neotřelých kontextech,‟ uvedl Karel Páral, ředitel rozvoje obchodu a marketingu společnosti Preciosa Components. „Jeho designy jsou mistrovským kaleidoskopem japonské kultury shibari a samurajů, ale rukopis Bihu Mohapatry zůstává stále zřetelný.
 
Večerní róby Bibhu Mohapatry oblékly některé z nejvlivnějších žen současnosti, mezi nimi například někdejší první dáma USA Michelle Obama.  

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.