Share |

Gastro tip: Maledivy v Holešovicích

foto: autorka

Pražské Holešovice jsou studnicí kuriózních, obskurních i paradoxních míst, obzvláště co se nejrůznějších restaurací, hospod, knajp, pajzlů a všeho dohromady týče.

Svědky jednoho z příjemných paradoxů se stanete na Janovského 3, když vstoupíte do Malediv. O tři schody později se ocitnete v Mexiku po česku, a pokud netrváte na zcela autentickém zážitku, co se stupně pálivosti týče, vaše chuťové buňky začnou co nevidět tančit.

Maledivy jsou součástí jakéhosi zlatého trojúhelníku kolem Strossmayeráku, kde nenápadně přikrčené pod úrovní země koukají na stejně uťápnutou, ale taky velmi podařenou francouzskou La Crêperie a o kousek dál přes cestu sousedí s Ouky Douky, kde zase o nic orgasticky chutného až tak nejde, ale prostě se tu dobře a rádo a hodně sedí.

Interiér Malediv se svým světlým masivním dřeveným nábytkem a mexickou výzdobou, spočívající ve fotkách starých Mexikánů a pár tematických rekvizitách, člověka tak nějak spolkne a nezbývá, než se uvelebit. Obsluha je v povaze dost rozmanitá, ovšem všechny tři persóny, na které tady můžete natrefit, jsou svoji podstatou hodné pozornosti, a proto celou atmosféru rozhodně spíše vylaďují než naopak. Navíc fungují spolehlivě rychle.

Nabídku pití s dovolením přeskočím, vína dobrá, zbytek taky, protože vrcholem všeho tady je nejlepší steak, co jsem kdy v Praze jedla. Přiznávám, že z obav ze zklamání si ho dávám dost často a ráda tady, ale minimálně ty, co stojí za řeč - Ambiente, Bílou krávu a Století, prostě nechávají Maledivy za sebou. Steak z hovězí svíčkové na houbovém ragú s plátky česnekových brambor je něco neuvěřitelného. Dělají ho tu ještě na pepři a s brusinkami, ale mně na sladké s masem neužije, takže nemůžu regulérně posoudit. Občas se sice „podaří“ kuchaři přepísknout medium rare na medium, ale za to vychucení mu to stejně odpustím.

Steakem to však nekončí. Dělají tu výborné nachos! Jsou domácí, v restauraci upečené, žádné hnusné pytlíkové krekry. Zapečené s chedarem, podávané se třemi druhy dipů jsou bezkonkurenčně nejlepší záležitostí k pivu nebo vínu. Stačí i jako hlavní chod a za 99 Kč jsou prostě královskou záležitostí. Nad kuřecí aztéckou polévkou s avokádem, fajitas nebo enchiladas con carne se už nemám sílu rozplývat, protože mi tečou sliny. Zajděte, uvidíte sami. Já půjdu taky, nachos volají!

www.restauracemaledivy.cz


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.