Share |

Fringe blog: Human Jukebox

Fringeexcentric.
foto: Fringe

Salt’n’Pepa, Queen, Lady Gaga, Mc Hammer,  Madness, Chumbawamba, Buggles, Celine Dion, Radiohead, Styx, Sting, Bruce Springsteen, Katy Perry, Coldplay, Busted,  Ježíšku panáčku, Lana Del Rey, Elton John, Amy Winehouse, Americká hymna, Pucciny, Beatles, George Michael, Bloodhound Gang...

Širší výběr než v nonstopu Na Perštýně. 2000písní ve speciálních akustických podobách. Gail Whitmore – jukebox Malostranské besedy zpívá na požádání, za potlesk,  pro pobavení. Mix žánrů. Stand-up comedy. Vína. Ginu. Zpěvu. 

Gail Whitmore je jukebox s osobností.  Její sebeironie je zdravá, její příběhy neotřelé. Celý večer je tvořen stejně tak jí jako publikem, které dává večírku rámec, zatímco ona ho naplňuje. Publikum vybírá, ona performuje. Human jukebox je fungující komunikace. Nelze se nezapojit. Poutavé excentrické vystoupení a vstoupení do známých evergreenů dodává pocit lehkosti a přátelské atmosféry. Zároveň akustická podoba bez hudebního doprovodu ukazuje jednotlivé písně v zcela jiném filtru. I když si hudbu každý domýšlí a vyhrává, slova jsou od ní oproštěny a vyznívají ve své hrubé podobě – což vede k častému přehodnocení kvality.

Závěrečný mashup desítkek písní je nejsilnějším důkazem kvalit Gail, v němž mixuje jednotlivé texty písní do jejich vzájemného dialogu. McHammer si povídá s českými koledami – ty zas s Katy Perry. Výsledná koláž je groteskní hudební karikatura, kterou vám žádný barový jukebox nevytvoří – jen ten lidský v Malostranské besedě.

 

Text by Petr Dlouhý


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.