Share |

Filmy kratší než 3 minuty? Ty uvidíte v Kině 35

foto: pořadatel akce

Kino 35 ve Francouzském institutu v Praze (Štěpánská 35, Praha 1) zve na velmi krátký mezinárodní festival filmů kratších než 3 minuty! Très Court International Film Festival je kulturní akce, jež nezná hranic. Po devět dnů se ve 100 městech a 24 zemích promítají krátkometrážní snímky o maximální délce 3 minuty (bez názvu a úvodních a závěrečných titulků). Tento rok se uskuteční již 16. ročník festivalu, letos podruhé i v Praze.
 
Režiséři z celého světa, začátečníci i profesionálové, přihlásili přes dva tisíce filmů,
z nichž uvidíte těch nejlepších 46 – fikce, animované filmy, dokumenty, klipy… jsou zastoupeny všechny žánry a aktuální audiovizuální trendy!
 
V pondělí 5. května v 18h 30m se v Kině 35 představí 34 snímků z mezinárodní soutěžea 18 filmů z rodinného výběru (pro děti od 6 do 66 let) bude uvedeno v sobotu 10. května v 11h.
 
Proběhnou vždy dvě hodinové projekce oddělené přestávkou. Všechny filmy jsou v originálním znění, s českými titulky. Vstupné 95/80 Kč, rezervace zde. Trailer k festivalu najdete ZDE.
 
http://trescourt.com/prague
 
http://veryshort.cz/en/
 
- - -
 
Francouzský institut v Praze je multidisciplinárním kulturním centrem a jazykovou školou. Jeho cílem je přiblížit aktuální francouzskou kulturu, iniciovat setkání mezi českými a francouzskými umělci a rozvíjet spolupráci mezi oběma zeměmi ve vzdělávací, vědecké a univerzitní oblasti. Ponořte se do jedinečného frankofonního prostředí prostřednictvím kina, mediatéky, galerie, knihkupectví a také kavárny!
 
w/ www.ifp.cz
f/ www.facebook.com/InstitutFrancaisdePrague


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.