Share |

Ateliér Praga Prima nabízí výtvarné kurzy vedené pedagogy AVU

Obraz a předloha — v Ateliér Praga Prima.
foto: archiv ateliéru

Kurzy ateliéru Praga Prima mohou navštěvovat všichni, kteří rádi malují nebo kreslí a zajímají se o kresbu či malbu, ať už jako o svůj koníček nebo mají vážný zájem o studium na uměleckých školách všech typů. Kurzy nejsou věkově omezeny a jsou jak pro začátečníky, tak pro zkušené amatéry.
 
Protože většinu kurzů vedou významné osobnosti současného malířství a renomovaní pedagogové z Akademie výtvarných umění v Praze, vychází výuka z klasického akademického přístupu. V kurzech si osvojíte základy techniky kresby a malby, např. zásady lineární perspektivy. Posílíte své schopnosti ve správném vystižení proporcí jakéhokoliv kresleného motivu nebo námětu, který se rozhodnete malovat. Seznámíte se s anatomií a základními kresebnými kánony lidské postavy v praxi. Ve všech kurzech si zdokonalíte své dovednosti „vidět – interpretovat – zachytit motiv“. Dozvíte se o historii malířství v jednotlivých malířských slozích a uměleckých směrech a naučíte se základní poznatky z oblasti teorie umění a estetiky. Výhodou je, že můžete s vyučujícími pedagogy konzultovat svá výtvarná díla, která malujete i mimo ateliér. Cílem výuky v ateliéru je posílit kreativitu svých studentů a podpořit jejich schopnosti syntézy všech teoretických i praktických poznatků, aby je pak byli schopni vnést do svých vlastních výtvarných děl.
 
Nabídka kurzů je pestrá a vybrat si můžete například z následujících: Figurální kresba – akt, Základy kresby a malby, Olejomalba – zátiší, krajina, Portrét, Rozvoj osobnosti výtvarnou tvorbou, ale třeba i velmi oblíbený Design interiéru. Výuka je rozložena do dvou semestrů – zimní semestr začíná v říjnu, letní v únoru; po domluvě je však možno absolvovat i jednotlivé hodiny.
 
Ateliér Praga Prima připraví každým rokem několik budoucích studentů středních a vysokých škol, kteří většinou úspěšně složí přijímací zkoušky především na Akademii výtvarných umění, UMPRUM, na Střední uměleckou školu Václava Hollara, ale třeba i na ČVUT – architekturu nebo pedagogické obory.
 
Pro ty, kteří nemají čas docházet na pravidelné kurzy, jsou přichystány sobotní workshopy. Majívždy ucelený koncept, kdy si účastník na konci dne odnáší buď víceméně hotové výtvarné dílo (obraz), nebo zhuštěnou informaci k tématu od profesionálů. V minulém školním roce proběhly workshopy například na téma Portrét podle živého modelu, Malba zátiší s dýmkou, Figurální malba, Olejomalba, Zátiší s jarními květinami nebo Kresba aktu či Klasická malba. Ateliér Praga Prima nabízí také rukodělné workshopy, kde se pracuje s určitým materiálem a vyrábějí se umělecké předměty. Za zmínku stojí i ukázkové hodiny, které se konají většinou před začátkem semestru (nejbližší bude nyní 20. září) a kde si mohou noví zájemci vyzkoušet nejen styl výuky, ale dokonce i pozorovat samotného vyučujícího při práci – bývá to fascinující a motivující podívaná.
 
Novinkou a příjemnou změnou je pro letošní léto rozšířená možnost malovat v plenéru. Ateliér nabízí několik termínů, kdy je možné malovat venku pod vedením odborného pedagoga různá témata. A tak si třeba můžete namalovat prostředí v okolí vltavských loděnic v Praze (od 23. – 25. 7. 2013), malebnou krajinku v Červeném Újezdu u Prahy (od 2. – 4. 8. 2013 a 9. – 11. 8. 2013) nebo kolorit Malé strany (od 6. – 8. 8. 2013).
 
 
Více informací na http://www.pragaprima.cz/
Fotogalerie z kurzů a workshopů zde


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.