Share |

Jaký je denní program Letní filmové školy 2013?

foto: pořadatel akce

Letní filmová škola Uherské Hradiště nabídne od 26. července do 3. srpna všem příznivcům kvalitní kinematografie nevšední zážitky s filmovým uměním v nových a netradičních souvislostech. 
 
Programovou osu tvoří šest základních sekcí, které vyváženě pokrývají všechna témata festivalu: Fokus (tentokrát profil portugalské kinematografie), Inventura, Spektrum, Visegrádský horizont, AČFK uvádí, Zvláštní uvedení. Připraveno je několik pozoruhodných filmových premiér: například v sekci Spektrum/Nenápadný půvab krize bude uveden Kapitál režiséra Costy Gavrase – modelová studie vzestupu ambiciózního a bezskrupulózního bankovního úředníka, dokonalý obraz nesmyslnosti finančního světa, který si podmanil naše životy. Costa Gavras ve svém nejnovějším filmu předkládá napínavý příběh a vlastní pohled na zrůdnou nemorálnost finanční hydry... K vrcholům sekce Novinky Visegrádu bude patřit oficiální premiérová projekce strhujícího dokumentu Hoteliér o návratu legend Činoherního klubu, Vladimíra Pucholta, Libuše Šafránkové, Jana Kačera a Josefa Abrháma, k divadlu. 
 
Jasné obrysy má již také doprovodný program, každý den konání LFŠ proběhne v Uherském Hradišti řada akcí. Připravena je samostatná koncertní stage (např. Post Hudba, Umakart, Dan Bárta & Robert Balzar trio),výstavy, navazující na filmové projekce (výstava fotografií Vojtěcha Jasného či výstava amerických filmových hvězd k sekci Zlatá éra Hollywoodu), i přehlídky tvorby výrazných osobností výtvarného umění a fotografie (Petr Nikl, Karel Cudlín aj.). Divadelní program s mnoha zajímavými představeními a performancemi bude letos soustředěn do stanu Kabinetu Múz. Divákům se představí uskupení II. Pád (Stadec dorost bez Stadecu) a jeho pivní divadlo Jaroslav Hašvejk, Divadlo Feste s hrou Dealeři fyzické lásky a Divadlo Dno s EMOčně dEMOličním EMOkálem Idolls a kabaretem o životních botách. Do Kabinetu Múz zavítá také Komediomat – Improvizační jízda na trase talent-smích-zábava či soubor Láhor/soundsystem s inscenací Diskrétní den a non-teenager tragikomedií o jedné nečekané, plánované, společné sebevraždě 100 procent alibi.
 
Další informace na www.lfs.cz
 
Hlavním pořadatelem 39. Letní filmové školy Uherské Hradiště je Asociace českých filmových klubů, o. s., spolupořadatelem AČFK servis, s.r.o. Hlavními partnery LFŠ jsou RWE, Lesy České republiky, s. p. a Město Uherské Hradiště.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.