Share |

Filmová přednáška Filipa Remundy na internetu

foto: pořadatel

Nový projekt pro fanoušky filmu spouští on-line portál D AFilms.com.
Chcete vědět, jak vznikaly pověstné a pro mnohé kontroverzní filmy Český mír a Český sen? Chcete poznat první, poslední i nenatočený film režiséra Filipa Remundy? To vše nabídne první ze série unikátních domácích přednášek předních evropských filmařů s názvem Home Masterclasses, která je věnována režiséru a producentovi Filipu Remundovi. K vidění je zdarma od pondělí 26. března na portálu DAFilms.com a doplňuje ji i retrospektivou Remundových filmů.

"Název Home Masterclasses se snaží vystihnout intimní charakter těchto hovorů. Abychom podtrhli jejich osobní linku, požádali jsme režiséry, aby svou masterclass natočili na webovou kameru u sebe doma, ve svém studiu či střižně - zkrátka v místě, kde jejich filmy skutečně vznikají," vysvětluje koncept nového projektu Diana Tabakov z portálu DAFilms.com a dodává, "A Filip Remunda vše natočil i s celou svou rodinou u sebe doma."

Přednášku Filipa Remundy, doplněnou nejrůznějšími ukázkami z dokončených, připravovaných i nenatočených filmů, doprovází až do neděle 1. dubna také retrospektiva jeho filmů, z nichž některé jsou ke zhlédnutí zdarma a část z nich je zpřístupněna širší veřejnosti vůbec poprvé - a to včetně nikdy nenatočeného filmu o Spojených státech amerických s plánovaným názvem My boss is a Jewish carpenter či vůbec prvního Remundova filmu natočeného v Indii. Své výjimečné místo v Remundově filmografii má také dokumentární experiment Setkat se s filmem, který vznikl u příležitosti desetiletého výročí MFDF Jihlava. Projekt je připraven ve spolupráci s Českou televizí, v jejíž produkci či koprodukci značná část Remundových filmů vznikla.

Filmy uvedené v rámci retrospektivy Filipa Remundy / 26. 3. - 1. 4. 2012 / DAFilms.com

2011 Epochální výlet pana Třísky do Ruska (zdarma) / 2010 Český mír / 2008 Vánoce v Bosně / 2007 Pulec, králík a Duch svatý (zdarma)/ 2006 Setkat se s filmem (zdarma) / 2004 Český sen / 2002 A. B. C. D. T. O. P. O. L. (zdarma) / 2001 Obec B. (zdarma) / 2001 Touha tančit (zdarma)
 
www.dafilms.com


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.