Share |

Film Kuky se vrací má svou aplikaci pro iPad

Jako první český film je snímek Jana Svěráka součástí aplikace vyvinuté pro technologie iPad. Mluví anglicky a jmenuje se Kooky.
Biograf Jan Svěrák

Od dnešního dne si majitelé iPadů mohou stáhnout novou aplikaci s názvem Kooky. Kromě Svěrákova filmu v HD kvalitě a ilustrované knihy obsahuje aplikace i minihra nebo grafické návrhy Jakuba Dvorského, jehož dílem je vizuální podoba postav filmu Kuky se vrací. Film je anglicky nadabovaný a knížka přeložena do angličtiny, aplikace je tedy určena pro mezinárodního diváka.
Kuky je vůbec prvním českým filmem, který se objevil v aplikacích Apple. „Hledáme nové způsoby distribuce, a protože Kuky je celý přeložen a namluven do angličtiny a máme i elektronickou verzi anglické knížky, zkusili jsme vytvořit nový tvar, který by odpovídal chování moderního uživatele,“ říká Jan Svěrák.
Film o plyšové hračce Kuky měl premiéru v roce 2010. Sleduje osud plyšáka, jehož majitel Ondra trpí astmatem, proto hračku musí vyhodit. Od té chvíle pracuje dětská fantazie a chlapec prožívá Kukyho dobrodružsví v neznámém přírodním světě.
Aplikace Kooky


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.