Share |

Festival Město v pohybu chystá i taneční workshop

repro k akci

Organizátoři festivalu nám poslali tyto informace:
 
Workshop Jara Viňarského (SK) a Pavla Štourače (CZ) pro pokročilé tanečníky a divadelníky – veřejný prostor, tělo a komunikace, improvizace.

Letos jsme si jako téma připravili práci na improvizovaném projevu ve veřejném prostoru měst – jak nás města inspirují pro tvorbu? Jak můžeme využít potenciál veřejného prostoru jako místo pro tvorbu ale také jako místo pro představení? Co jsou výhody a nevýhody práce ve veřejném prostoru? Kde je hranice mezi vykonstruovaným a přehnaně expresivním projevem a funkčním projevem inspirovaným prostředím. Jaro Viňarský se všeobecně zaměří na improvizační principy, uvažování o nich a jejich používání s přesahem do osobního života. Pavel Štourač se bude převážně zabývat tvorbou ve veřejném prostoru jako takovém a zaměří se na veřejný výstup tohoto workshopu, který bude před zahájením festivalu 24.10.

Kde: taneční prostor Kredance, Riegrova 51,České Budějovice
Pod vedením:
Pavel Štourač – umělecký ředitel Divadla Continuo
Jaro Viňarský – tanečník, choreograf, pedagog tance
Určeno pro: pokročilé tanečníky a divadelníky

Letos poprvé bude součást festivalu MĚSTO V POHYBU – dance plate 2012, který se koná od 20. - 28.10 2012 na několika scénách tanečního prostoru Kredance i ve veřejném prostoru města České Budějovice. Festival pořádá Kredance o.s. provozujíce od roku 2010 taneční prostor Kredance v budově bývalé textilní továrny Otavan v Českých Budějovicích.

kontakt pro další informace a registraci:

www.kredance.cz


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.