Share |

Festival IMY představí problematiku lidí s s handicapem široké veřejnosti

repro k akci

V sobotu 5. května ožijí prostory klubu Rock Café – divadla, filmy, workshopy a prodejní stánky. Občanské sdružení Portus Praha představí problematiku lidí s handicapem široké veřejnosti. Od 10.00 do 18.00  je připraven program pro malé i velké diváky. Návštěvníci se na festivalu mohou seznámit s tvorbou svých handicapovaných spoluobčanů.

Cílem 1. ročníku Festivalu IMY je představit veřejnosti tvůrčí počiny a práci lidí s handicapem a edukační programy, které pomáhají k rozvoji a začlenění handicapovaných do běžné společnosti.

Program je vhodný i pro rodiny s dětmi, pro které jsou připraveny pohádky, ukázky práce se slepeckým psem, hudební dílna, jóga pro děti a výtvarné dílny, kde si zájemci mohou vyzkoušet předení na kolovrátku, filcování, výrobu keramiky a vitráží apod. Po celý den je také otevřen mléčný bar i s obědovým menu.

Kromě kulturního programu budou v suterénu prodejní stánky s originálními výrobky chráněných dílen a pracovních center zaměstnávající lidi s handicapem. (vonná mýdla, výrobky z ovčí vlny, tkané koberce, bio bedýnky, nakládané sýry a mnoho dalších)

Festival organizuje občanské sdružení Portus Praha, které je zároveň poskytovatelem sociálních služeb pro lidi s mentálním postižením a organizátorem benefiční sbírky Akce cihla.

poslání festivalu dodává Lucie Masopustová, hlavní koordinátorka „Věřím, že divadelní program, kde se divákům představí lidé, kteří bojují s různými typy handicapů, nejen pobaví, ale i prolomí bariéry mezi VY a MY. Odborný program osvětlí problematické oblasti života, které s sebou různá omezení nesou a MY pak budeme lépe chápat a účelněji pomáhat.

vstupné 30,- Kč – ; děti, ZTP a důchodci vstup zdarma

Podrobný program naleznete na www.portus.cz


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.