Share |

Mléčný bar Pohoda nabízí práci postiženým

foto Bílá vrána

Včera se v Praze otevřel mléčný bar Bílá vrána, který poskytuje pracovní místa lidem s mentálním postižením. Bar se nachází nedaleko stanice metra Hůrka na Praze 13. Obsluha se zaškoluje za podpory zkušených osobních asistentů. Celý projekt je dílem občanského sdružení POHODA, které ve stejném objektu provozuje chráněné bydlení.
 
Mléčný bar Bílá vrána se chce zaměřit v prvé řadě na klientelu z řad  rodičů s dětmi, pro které je vhodný nejen svým nekuřáckým prostředím, ale i dětským koutkem a přebalovacím pultem. Školákům a studentům z okolí nabídne Bílá vrána cenově dostupné bagety a sendviče. Seniorům možnost příjemného posezení u výtečné kávy a zákusku. V nabídce naleznete mnoho originálních receptur – mléčné a nealkoholické koktejly, dezerty, sendviče. Mezi teplými nápoji pak vyniká kvalitní fair-trade káva a výborné čaje. Bar je bezbariérový.
 
Cílem tohoto projektu je poskytnout práci lidem s postižením, pro které je jinak uplatnění na trhu práce velmi složité a vytvořit příjemné místo k setkávání a trávení volného času pro obyvatele sídliště. To stejně jako všechna sídliště ve velkých městech trpí nedostatkem podobných prostor poskytujících zázemí pro místní komunitu.
 
 
www.pohoda-help.cz
 
 
 
 
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.