Share |

Festival hudby, kterou chcete slyšet, ale ještě ji neznáte

foto: pořadatel akce

Již potřetí se na konci září v centru Brna koná jednodenní mezinárodní multižánrový hudební festival Degeneration NEXT. Projekt DN byl vytvořen kontrastně k mainstreamovým a primárně výdělečným hudebním festivalům a je prezentován jako festival pro hudbu a ne pro peníze. Také proto se pořadatelé rozhodli využít crowdfundingový portál Hithit.cz, pomocí kterého chtějí vybrat 50 tisíc korun na realizaci a těší se na podporu všech, které myšlenka festivalu oslovila.
 
„Jsme tu, protože věříme, že odlišné cesty, myšlenky a přístupy vždy hudbu posouvají dál než ty, které jsou masově akceptované.“
 
Festival vznikl jako nápad Romana Ziga, studenta Interaktivních médií na Masarykově univerzitě v Brně, který se rozhodl vytvořit něco jedinečného. Cílem festivalu je vytvořit takovou atmosféru, kterou v České republice zažijete málokde a to pomocí speciální dramaturgie, která umožňuje představení kapel z různých zemí a pestrých žánrů. Jejichž hudba se skloubí v jeden dynamický koncept, který je propojený a má tendenci postupem večera gradovat.
 
Tento rok se festival chystá v Richard Adam Gallery, kde se představí jazz 40. let z Maďarska, progresivní art rock taktéž z Maďarska, dream popová kapela Lemolo z USA a další, které se dozvíte postupem kampaně na Hit Hitu.
 
První ročník festivalu různorodé hudby na nádvoří Domu pánů z Kunštátu proběhl v roce 2011 pod záštitou brněnského kulturního sdružení Kulturárium. Následoval úspěšně i druhý ročník, který se konal v roce 2013 v opuštěné továrně Vlněna. V rámci těchto ročníků zahráli například Black Pistol Fire, Clem Leek, Troy von Baltazar či Posthudba.
 
Akce se koná pod záštitou spolku Kulturárium, z. s. www.kulturarium.cz
 
w/ www.degenerationnext.cz
f/ www.facebook.com/degnext


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.