Share |

Festival Evolution: novinky a inspirace pro zdravý životní styl

foto: pořadatel akce

Přírodní kosmetika, tzv. živá strava, mayský léčivý rituál, balkonové zahradničení nebo třeba tantra či bollywoodský tanec – to je pouhý zlomek z bohaté nabídky témat, která v termínu od 11. do 13. dubna nabídne návštěvníkům jubilejní 10. ročník Festivalu Evolution. Pod jednou střechou se na Výstavišti v pražských Holešovicích sejde hned pětice veletrhů:  Biostyl, Zdraví, Ecoworld, Alternativa a Inspirace. Na 300 domácích i zahraničních vystavovatelů zde představí nejnovější trendy, vybrané produkty a inspirace z  oblasti zdravých potravin,  přírodní kosmetiky, celostní medicíny, osobního rozvoje či ekologie.
 
Vedle stánků s rozmanitými produkty a službami nabídne Festival Evolution v průběhu 3 festivalových dnů také přes 150 přednášek a seminářů vedených předními domácími i zahraničními odborníky. Velká očekávání provázejí například plánovanou přednášku a následný workshop mezinárodně uznávaného sexuologa, tantrického kouče a experta na partnerské vztahy Andrewa Barnese, který se na festivalu zaměří především na psychologii vztahů a sexuality. Tradičně velký úspěch mají hosté z řad léčitelů a lékařů. Tentokráte přijede až z  Indie představit zdravý život podle ajurvédy Dr. Shanti Kumar Kamlesh. Jeho přednášky poukáží nejen na nejčastější chyby ve výživě a jejich vliv na naše zdraví, ale poodhalí i tajemství, jak si zachovat energii a krásu. Vedle přednášek nabídne letošní doprovodný program oblíbené poradny,  rozličné ukázky tance a cvičení. Chybět nebudou ani kulturní představení, například originální komedie s názvem Biostory, kterou uvede autorské divadlo MALÉhRY Barbory Seidlové a Daniely a Nikoly Zbytovských.
 
Seznam vystavovatelů a více informací o Festivalu Evolution a jednotlivých veletrzích naleznete na www.festivalevolution.cz a na https://www.facebook.com/eso.bio.eco. Třídenní celofestivalovou vstupenku je možné zakoupit již nyní v předprodeji za zvýhodněnou cenu 390,- Kč, na místě pak za 500,- Kč. Jednodenní vstupné na všechny veletrhy činí 200,- Kč, pro studenty, důchodce a ZTP je zvýhodněná cena 125,- Kč. Pořadatelem festivalu je Felicius Media za partnerské účasti společnosti Incheba Praha.
 
K nejstarším v rodině Festivalu Evolution patří veletrhy BIOSTYL a ZDRAVÍ. Zatímco Biostyl, jak již samotný název napovídá, je určen pouze pro vystavovatele s certifikovanými bioprodukty - potravinami, kosmetikou a doplňky stravy, veletrh Zdraví prezentuje výrobky a služby z oblasti zdravé výživy a zdravého životního stylu. Návštěvníci zde naleznou nejen přírodní produkty a kvalitní regionální potraviny, ale také se jim představí společnosti z oboru přírodní medicíny, nových diagnostických metod, prevence a celkové tělesné i duševní rovnováhy. Organizátoři chystají také široké spektrum přednášek lékařů – stomatologů, podologů, internistů, nutričních terapeutů či osobností z oblasti alternativní léčby a celostní medicíny.
 
Dalším z veletrhů je ECOWORLD, představující především výrobky šetrné k životnímu prostředí, energeticky úsporné a nezatěžující přírodu. Přímo v areálu výstaviště pak bude možné vyzkoušet si jízdu na elektrokolech, inspirovat se zdravým a levným bydlením v domech z přírodních materiálů, stavbami a vybavením z palet nebo se seznámit se širokou nabídkou ekologických pomůcek i „zlepšováků“. Chybět nebudou tipy a rady na komunitní pěstování, balkonové zahradničení, „domácí“ kompostování či urban gardening. 
 
Do hlubin lidské duše míří veletrh ALTERNATIVA, který prezentuje známé i zcela nové obory a techniky, jejichž společným jmenovatelem je sebepoznání, duchovní obohacení a osobnostní rovnováha člověka i celé společnosti. O své bohaté zkušenosti se podělí mimo jiné americký spisovatel a cestovatel Vincent Bridges, který se dlouhodobě věnuje esoterickým naukám, či mexický terapeut Pascal K´in Greub.
 
INSPIRACEnávštěvníky seznámí s různými myšlenkovými směry a metodami osobního rozvoje, představí nové vzdělávací projekty a metody, ale také třeba aktivní odpočinek nebo získávání nových zážitků.
 
Festival je již desátým rokem magnetem pro všechny, kteří chtějí žit aktivně a zdravě, záleží jim na okolním prostředí a zajímají se o to, co životu dává hlubší rozměr.  Skladba vystavovatelů i koncept živého programu propojují tu část života, která se nám může zdát příliš emoční či spirituální, s tou, která naopak působí příliš racionálně.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.