Share |

5 důvodů, proč nepsat stupidní seznamy jako ostatní

1) Dělá to kdejaký blbeček a pologramotná nanynka. 
2) Kopírovat Buzzfeed se nabízí, když je tak úspěšný. Prachy z inzerce jsou fajn. V zemi náhražek, kopií a imitací je to logické. Zatím ale žádný pokus dobře nedopadl.  Většina autorů na vtipný Buzzfeed psaný s nadhledem a hlavně rozhledem zoufale nemá.
3) Sepsat dobrý seznam "10 alb, která..." vyžaduje víc než umět kompletní abecedu.To mnoho autorů a autorek neví a pak se jim ostatní smějí. Což akci Seznamy dále devalvuje a v našme prostředí tak výčty 10 věcí, které xxx, nejsou vtipné články pro zábavu, ale upachtěné, zpocené pokusy dělat legraci, ha, ha, ha.
4) Krást cizí fotky, kterými bývají tyhle výčty doplňované, je porušení copyrightu. Že kradou všichni, není argument.
5) Jednoho dne ze světa zmizí články. Autoři čehokoli už nebudou mít názor a nebudou potřebovat myšlenky (jo, trošku už to tak vypadá teď). Budeme komunikovat jen v přitroublých seznamech. Celý odstavec už nikdo nedočte do konce. ADHD doba. Místo politických komentářů si přečtete žertovný seznámek 4 věcí, proč je třeba sesadit toho a toho. Potenciálnímu zaměstnavateli budete psát 7 důvodů, proč jste terno. V dějepise  se bude učit (jen) 10 nejkrvavějších bitev historie. V matematice 4 nejvíc sexy prvočísla. Váš milý se s vámi rozejde pomocí výčtu 5 chyb, které jste ve vašem vztahu udělali. Kterému se nebudete smát stejně, jako se ve skutečnosti nesmějete těm ostatním. Tak proč ten temný den přibližovat víc, než je nutné. I když... možná to přijde už zítra. Nebo dneska odpoledne. Ježišmarjá nebyo to už včera? Kdy jste naposledy četli nějaký článek s myšlenkou?
 
ilustrace Maltesen


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.