Share |

5 důvodů, proč navštívit Náprstkovo muzeum

foto jk

1) Dostupná exotika. V samém centru staré Prahy najdete krásné věci z Oceánie a dalších romantických dálav. Dostupné je i vstupné:) 50 korun platí studenti, 80 je plné vstupné.

2) Vzory. Aboriginské předměty denní potřeby, exotické oděvy i dlaždičky v mezipatře překypují inspirativními ornamenty, potisky a prvky. Inspirativní potěcha pro oko.

3) Úžasných věcí k vidění je dost, ale nezahltí vás. Náprstkovo muzeum je malé (sbírky má větší, ale nevystavuje vše), takže sice uvidíte hodně exponátů, ale neztratíte se jako turista v Britském muzeu (pokud jste na expozice formátu Berlína, Londýna nebo paříže zvyklí, bude se vám NM zdát mini).

4) Oživení. NM se vydá cestou dočasných výstav a tak nyní nabízí expozici o zámořských objevech. A dál? "Představeny budou mimo jiné i kultury Súdánu, Ázerbájdžánu, Bhútánu, Afghánistánu, Jižní Koreje a mnoha dalších států, se kterými Národní muzeum navázalo úspěšnou spolupráci."
První z výstav bude otevřena již na jaře roku 2014. Pod názvem Země černých faraónů představí dějiny a kulturu starověké Núbie (dnešního Súdánu) i archeologickou expedici Národního muzea do Wad Ben Naga.
(Bohužel nyní není k vidění moc indiánských exponátů, tady se dočtete, proč.)

5) Obchod. Exotické dekorace, hračky, oděvy a přírodní kosmetika za vesměs velmi nízké ceny. Fajn jako dárky i jen tak pro radost. Tip: Titěrná guatemalská panenka, která se bude bát za vás, i když je menší než malíček, 40 Kč.
-
Náprstkovo muzeum
Betlémské náměstí 1, Praha 1
Otevřeno út-ne 10-18 (ve st už od 9) hodin
http://www.nm.cz/Naprstkovo-muzeum/
 
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.