Share |

Eva Samková pokřtí film o extrémním lyžování Into the Mind

foto: pořadatel akce

Hvězda českého snowboardcrossu a česká medailová naděje pro Zimní olympijské hry 2014 v Soči Eva Samková zvládá nejen tvrdou přípravu na svoji nejnáročnější sezónu, ale i křty filmových novinek. Tou poslední je příběh Into the Mind plný adrenalinu a extrémního zdolávání prašanu v nádherných destinacích jako je Aljaška, Bolívie, Nepál či Himaláje. Česká premiéra filmu se uskuteční za účasti snowbordcrossařky Evy Samkové a horolezce Marka Holečka 14. listopadu v kině Aero v Praze.

„Into the mind je příběh o stále rostoucí výzvě. O odvaze riskovat fatální procitnutí, o vytrvalosti a úsilí k dosažení svých cílů. To vše nejsou jen fyzické výkony, ale i stav mysli, který je nezanedbatelnou částí výkonu,“ komentují svůj nový počin tvůrci filmu Sherpas Cinema. Ti už mají na svém kontě úspěšný a v zahraničí mnohokrát oceněný film z roku 2011 All.I.Can. A s jejich horkou novinkou, která se natáčela dva roky, tomu není jinak. Na prestižním filmovém festivalu freeski filmů iF3 letos sklidila hned pět cen.

Samotná podstata filmu o adrenalinu, nezdolnému úsilí a dosažení cílů je blízká i českému snowboardcrossovému talentu, Evě Samkové. Ta jde v současnosti za jediným cílem, a to úspěchu na olympijských hrách v Rusku. I proto se bude tato úřadující juniorská mistryně světa a čtvrtá nejlepší snowboardcrossařka Světového poháru 2012/2013 účastnit premiéry filmu v kině Aero a hovořit o vlastních cílech, přípravě
a úskalích úspěchu.

Trailer k filmu Into The Mind 1: http://www.youtube.com/watch?v=2WdBgqZ4ZbY
Trailer k filmu Into The Mind 2: http://www.youtube.com/watch?v=8kzysya6WV0

Sherpas Cinema s ohromující kinematografií a převratnou výpravnou technikou mažou hranice mezi sny a realitou, ponoří nás do společné mysli lyžaře, který se pokouší vylézt a následně sjet nejvyšší hory světa. Ze zážitků z extrémního lyžování film Into the Mind maluje filozofický obraz lidského druhu. Ukazuje majestátnost hor a filozofii lidí, kteří se nebojí zdolávat ty nejvyšší hory světa. Vezmou nás na místa, kam se s lyžemi jen tak někdo nedostane.
 
Kromě tradičních destinací jako je Kanada, USA, Evropa a Aljaška se podíváme do Bolívie, na Kostariku a taky do těch nejvyšších hor světa – do Himalájí. Jednotlivé části filmu ukazují útěk do snové fantazie našich lyžařských hrdinů s prolnutím do skutečného života s reálnými problémy. Jak vyhodnocujeme rizika ve srovnání s odměnou? Proč neustále zvyšujeme naše nároky a co se učíme na cestě k jejich dosažení? To i více společně zjistíme 14. 11. 2013 v kině AERO.
 
- - -
 
Hlavními režiséry a producenty je kanadská dvojice Eric Crosland a Dave Mossop. Mezi jezdci se představí plno legend lyžování v hlubokém sněhu, tak i plno mladých jmen, kteří mají ještě hodně před sebou. Dech se vám bude tajit nad výkony Erica Hjorleifsona, Chrise Rubense, Kye Petersona, Calluma Pettita, Marka Abmy, Rory Bushfielda, Samuela Anthamattena nebo JP Auclaira, který se sám podílel na tvorbě snímku. Nechybí dámy jako Angel Collinson nebo Ingrid Backstorm stejně jako legendy snowboardingu DCP nebo Xavier De La Rue.

Pokud tedy chcete alespoň částečně zažít, jak to vypadá, když se sami řítíte nekonečnými pláněmi prašanu, tak 14. listopadu 2013 od 20.30 nesmíte chybět v pražském kině Aero. Kdo miluje hory, bude milovat i tento večer! Součástí premiéry bude i bohatá tombola o věcné ceny partnerů filmu - The North Face a dalších.
 
Datum: 14.11.2013
Místo: Kino Aero + předprodej a rezervace (www.kinoaero.cz)
Cena lístku: 110 Kč

Jezdci:
Callum Pettit, Kye Petersen, JP Auclair, Tom Wallisch, Rory Bushfield, Eric Hjorleifson, Austin Ross, Kris Erickson, Johnny Collinson, Xavier De La Rue, Benji Farrow, Ingrid Backstrom, Izzy Lynch, Angel Samuel Anthamatten, Karma Tsering, Chris Rubens, Julian Carr, Stan Rey, Tatum Monod, James McSkimming, Joel Loverin
 
Lokality:
Whistler, Revelstoke, Nelson, and Bella Coola, Britská Kolumbie, Kanada
Denali National Park, Aljaška, USA
Zermatt, Švýcarsko
Bolívie
Nepál
Kostarika
 
www.evasamkova.cz
www.intothemindmovie.com
www.sherpascinema.com


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.