Share |

Dobročinné Luftování letos podpoří Linku seniorů

foto: pořadatel akce

Již čtvrtý ročník dobročinného bazaru Luftování, který letos podpoří Linku seniorů, proběhne 7. a 8. 12. 2013 vždy od 10 hodin tradičně v Literární kavárně H&H na Karlově náměstí v Praze. Akce dobrovolníků získala grant nadace Divoké husy, která zdvojnásobí výtěžek až do výše 60 000 Kč.

Linka seniorů 800 200 007 je bezplatná anonymní telefonická služba pro seniory, osoby o seniory pečující a osoby v krizi.Je dostupná každý všední den a během vánočních svátků, a to již jedenáctým rokem.Volajícímnabízí důvěrný prostor ke sdílení, průvodce náročnou životní situací a nabídku smysluplných kontaktů na další služby a instituce. Linka seniorů podporuje aktivní, nezávislý a důstojný život svých klientů. Jediný hovor na lince dokáže změnit lidský život.

V prvních deseti let existence se na Linku seniorů obrátilo více než 150 tisíc volajících. "Ještě že existujete, to bych neměl už nikoho!""Hovor s vámi mi dal znovu naději, změnil mi život." To jsoučastéreakce seniorů, kteří se na Linku obrátí. „Mnoho lidí na linku volá už jen pro ten prostý fakt, že je někdo ochoten je vyslechnout a sdílet s nimi jejich pocity. Nikdo jiný je totiž neposlouchá, nikdo jiný nemá čas nebo chuť je vyslechnout, sdílet, pomoci. Na lince mohou o všem mluvit beze strachu. Jsou vždy respektováni a se zájmem jim naslouchají lidé s dlouholetými odbornými zkušenostmi. Společně pak hledají cestu z bludného kruhu samoty a jiných těžkých krizových situací,“uvedla Alena Krásná, vedoucí Linky seniorů.

Linku seniorů provozuje obecně prospěšná společnost Elpida, která již od roku 2002 pomáhá seniorům stát se samozřejmou, sebevědomou a respektovanou součástí společnosti. Olga Machová, spoluorganizátorka bazaru, k tomu dodává:

„Elpida řecky znamená naděje. Tuto společnost jsme poznali jako prostor, který lidem nad 60 let přináší možnost žít plný, kvalitní a bohatší život. Elpida přináší změnu, která je v dnešní stárnoucí společnosti tolik potřebná. Chceme, aby se naše babičky a naši dědečci usmívali, aby cítili, že jsou plnohodnotnou součástí společnosti, která si zaslouží respekt a pomoc v případě krize. Chceme, aby věděli, že mohou žít aktivní, nezávislý a důstojný život i v pokročilém věku. Proto jsme letos vybrali Elpidu a její nejdelší projekt, Linku seniorů, který chceme podpořit z výtěžku letošního ročníku bazaru. Máme velkou radost, že naši dobrovolnou akci podpoří nadace Divoké husy zdvojnásobením výtěžku až do výše 60 000 Kč.“

Bližší informace k bazaru
7. 12.201310-20 hodina 8. 12. 2013 10-14 hodin
Literární kavárna H&H, Vyšehradská 53, Praha 2
 
Návštěvníky bazaru čeká pestrá nabídka oděvů pro malé i velké, doplňků, rukodělných výrobků, šperků, knih a mnoha dalšího, včetně nových výrobků. Důležité je vědět, že cenu za zboží, a tím výši příspěvku si nakupující určují sami. Stanovena je pouze minimální částka 100 Kč. Tolik totiž stojí jeden hovor na Lince seniorů.
 

Partneři bazaru
Literární kavárna H&H (bezplatné poskytnutí prostor pro konání bazaru) 
Nadace Divoké husy (zdvojnásobení výtěžku bazaru do výše 60 000 Kč) 
Maynka (bezplatné grafické zpracování propagačních materiálů)


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.